עוגת מוצרט - ללא גלוטן

תבנית בקוטר 24 ס"מ

 

מרכיבים

למרנג

  • 5 חלבונים
  • 200 גרם סוכר (1 כוס)
  • 120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
  • 100 גרם אגוזי מלך גרוסים וקלויים (1 כוס)
  • 75 גרם אגוזי לוז גרוסים וקלויים (3/4 כוס)

למוס שוקולד החלב

  • 360 מ"ל שמנת מתוקה (½1 כוסות)
  • 125 גרם ממרח שוקולד חלב

למוס שוקולד הלבן

  • 360 מ"ל שמנת מתוקה (½1 כוסות)
  • 150 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות

לקישוט

  • אבקת קקאו

 

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-110 מעלות.

המרנג:

2. מקציפים חלבונים וסוכר כ-5 דקות עד לקבלת קצף יציב. יש להוסיף את הסוכר בהדרגה.

3. מערבבים את אבקת הסוכר ואת שני סוגי האגוזים ומקפלים אל מסת החלבונים המוקצפים.

4. מסמנים (בעזרת עט או עיפרון) שני עיגולים בקוטר 22 ס"מ על שני ניירות אפייה. הופכים את הניירות לצידם השני (כדי שהמרנג לא יבוא במגע עם הסימון) ומניחים על תבניות.

5. בעזרת שק זילוף, מזלפים שני עיגולי מרנג בקוטר הסימון.

6. אופים כשעתיים עד שהמרנג יבש ומשתחרר בקלות מנייר האפייה.

מוס שוקולד חלב:

7. מרתיחים 1/2 כוס שמנת מתוקה.

8. יוצקים את השמנת על ממרח שוקולד החלב , ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

9. מקציפים כוס שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד המצוננת.

הרכבת העוגה:

10. מניחים מרנג אגוזים בתחתית תבנית, מורחים מוס שוקולד חלב.

11. מניחים מעליו את המרנג השני, דוחסים מעט על מנת שהמוס יגיע לצידי התבנית.

12. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.

13. בינתיים מכינים את מוס השוקולד הלבן.

מוס שוקולד לבן:

14. מרתיחים 3/4 כוס שמנת מתוקה.

15. יוצקים את השמנת על השוקולד הלבן, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.

16. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

17. מקציפים 3/4 כוס שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים ל תערובת השוקולד המצוננת.

סיום והגשה:

18. יוצקים את מוס השוקולד הלבן על המרנג וזורים אבקת קקאו (ניתן לצפות גם בגנאש שוקולד).

19. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות, על מנת שהעוגה תתייצב.

 

מוס שוקולד אפוי

לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

 

מרכיבים

  • 300 גרם שוקולד מריר קצוץ 10
  •  ביצים מופרדות
  •  150גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 6כפות חלב 1כף ברנדי
  • 100 גרם מרציפן

לקישוט

  • אבקת קקאו

 

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל- 170 מעלות. 2. ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים )בין מארי).

3. מקציפים 10 חלמונים עם 1/4 כוס סוכר במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. 4. מוסיפים בהדרגה את השוקולד המומס לתערובת החלמונים ומערבבים היטב.

5. מוסיפים חלב וברנדי ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. 6. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר בקערה נפרדת עד לקבלת קצף יציב.

7. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד. 8. יוצקים 2/3 מהמסה לתבנית משומנת. את השליש הנותר שומרים בכלי אטום במקרר. 9. אופים כ- 45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח. מצננים היטב. (העוגה מאבדת נפח במרכזה בזמן הצינון ומקבלת צורה של קערה). 10. יוצקים את יתרת המוס על העוגה האפויה.

11. חותכים את המרציפן לקוביות ו"מטביעים" אותן במוס השוקולד.

12. מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות. 13. כשעתיים לפני ההגשה מעבירים את העוגה למקרר. מפדרים בקקאו ומגישים.

 

מדרטה - חלב ציפורים

 

מרכיבים ל-6 מנות

למרנג

  • 4 חלבונים
  • 200 גרם סוכר (1 כוס)

לרוטב

  • 1 ליטר חלב 3%
  • 200 גרם סוכר (1 כוס)
  • לרוטב השוקולד הלבן:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 75 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו

 

אופן ההכנה

המרנג:

מקציפים חלבונים וכף סוכר בקערת מיקסר כ-2 דקות במהירות בינונית.

מגבירים את המהירות, מוסיפים את שאר הסוכר בהדרגה ומקציפים כ- 5 דקות נוספות עד לקבלת קצף גבוה ויציב.

הרוטב:

מחממים חלב וסוכר בסיר רחב על להבה נמוכה-בינונית עד שהסוכר נמס והחלב חם, אך לא רותח. מנמיכים את הלהבה, יוצרים מקצף הביצים כדורים בקוטר 4 ס"מ בעזרת כף קפיצית של גלידה, מכניסים לרוטב ומבשלים כ-2 דקות מכל צד. מוציאים למסננת.

רוטב השוקולד:

יוצקים שמנת מתוקה לסיר קטן. בעזרת סכין מגרדים את הגרגרים ממקל הווניל ומוסיפים לסיר. מביאים את השמנת לרתיחה ויוצקים על השוקולד.

מוציאים את מקל הווניל, ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

הגשה:

יוצקים שלוש כפות רוטב שוקולד על כל צלחת ומניחים מעל 3 כדורי מרנג מבושלים.

 

פיורי – עוגיות מרציפן

 

מרכיבים ל- 30 עוגיות

  • 500 גרם מרציפן חתוך לקוביות
  • 2 חלבונים
  • 200 גרם סוכר (1 כוס)
  • קליפה מגוררת מ- 1 לימון
  • 60 מ"ל מיץ תפוזים (1/4 כוס)
  • 2 כפיות ליקר שקדים

לציפוי

  • 200 גרם אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל- 160 מעלות.

2. מעבדים מרציפן וחלבונים במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה.

3. מוסיפים סוכר, גרידת לימון, מיץ תפוזים וליקר השקדים וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת חלקה ואוורירית.

4. מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ ומגלגלים באבקת הסוכר.

5. מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים של 3 ס"מ.

5. אופים כ- 20 דקות, עד שהעוגיות זהובות גם בתחתית.

6. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.