למתכון הנוכחי הגעתי אחרי חיבוטים רבים בשאלת השאלות החד שנתית- מה נעשה לקינוח בסדר פסח? רשימת המגבלות אדירה: הקינוח צריך להיות פרווה (לא חלבי), כשר לפסח כמובן, נטול מרגרינה וקצפת צמחית וגם נטול אגוזים ושקדים (בשל בעיית אלרגיה חמורה של גיסתי האהובה).

 

כולם רוצים מתכונים פשוטים, מתכונים בשני שלבים - ערבב הגש וקצור מחמאות - ודווקא עם כל כך הרבה מגבלות הדמיון פורח, וכך הגעתי למתכון הבראוניז הזה.

 

עוד בהבראת מתכונים

>> עוגת שוקולד במיקרו ב-8 דקות

>> אם אין לחם תאכלו אורז מלא

>> כשר לפסח: פשטידה וקינוח מקינואה

 

סוד רסק התפוחים

 

המתכון מבוסס שמן ולא חמאה, שכן טעם השוקולד המריר משתלט בכל מקרה על בלוטות הטעם. אין בו קמח, כי בראוניז צריך להיות דחוס וקרמי, אין בו אגוזים אלא קמח אורז (אורז טחון דק לקמח דק דמוי טאלק) ויש בו את טריק רסק התפוחים, שמעניק עסיסיות במקום חלק מכמות השומן.

 

המתכון הבא ידרוש מכם חמש דקות של הכנה, 12 דקות בתנור – ואתם מקבלים פינוק נפלא שגם יודע לחכות מראש במקפיא, ואפילו אפשר להגיש אותו קפוא. מה עוד תבקשי מאיתנו מכורה?

 

כמה עצות קטנות לפני שמתחילים:

 

  • השקיעו בשוקולד מריר איכותי עם אחוז מוצקי קקאו שלא יורדים מ-40%.

 

  • אל תוותרו על השימוש בסוכר חום. הוא בעל טעם ומרקם המעשיר את הבראוניז. ניתן גם להשתמש בסוכר דמררה (הבהיר) או בסוכר מועשר במולסה (כהה ודביק).

 

  • כדאי להשתמש ברסק תפוחים איכותי לא ממותק. אני משתמשת בקפסולות קטנות של 113 גרם המתאימות בדיוק למתכון וכך אני לא נשארת עם ¾ צנצנת רסק תפוחים שיכולה להעלות עובש תוך שלושה ימים. כמובן שרסק תפוחים ביתי הוא הבחירה הטעימה יותר אבל להכנתו צריך לקלף, לחתוך, לבשל ולמעוך תפוחים. הרבה עבודה לחג עמוס גם כך.

 

  • כמובן שמותר ואף רצוי להוסיף שני חופנים של אגוזים שבורים למתכון: פקאן או לוז יתאימו מאוד.

 

  • השתמשו בשמן ניטרלי כגון קנולה.

 

  • קמח אורז ניתן למצוא ברשתות השיווק במחלקת המוצרים מן המזרח. לא כדאי להתחכם ולטחון אורז במטחנת תבלינים הביתית, שכן קמח האורז יוצא גס מדי ומפריע למרקם הקרמי.

 

  • מותר להוסיף ½ כפית תמצית וניל, אם רוצים, או קורט קינמון להרפתקנים.

 

בראוניז לפסח

 

מרכיבים לכ-35 יחידות

 

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס סוכר חום
  • 8 כפות רסק תפוחים לא ממותק
  • 1 כוס קמח אורז
  • 4 ביצים
  • קורט מלח

 

הוראות הכנה

 

1. ממיסים את השוקולד בקערת זכוכית, מעל אדים או במיקרוגל.

 

  (צילום: דודו אזולאי)

 

 

2. מוסיפים את השמן והסוכר ומערבבים היטב עם מרית, ולא מטרפה.

 

 

  (צילום: דודו אזולאי)

 

3. מוסיפים את רסק התפוחים, קמח אורז, 4 ביצים וקורט מלח ובוחשים עד שנוצרת תערובת אחידה.

 

 

  (צילום: דודו אזולאי)

 

4. מעבירים לתבנית סיליקון (או פיירקס מרופדת בנייר אפייה) מלבנית בגודל 30/20, אופים ב-190 מעלות, 12 דקות בדיוק.

 

 

  (צילום: דודו אזולאי)

 

5. מצננים, חותכים לריבועים (35 יחידות בערך).