המרכיבים (15 לחמניות, 103 קלוריות ליחידה)

 

  • 4 ביצים, מופרדות
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1/2 1 כוסות (180 גרם) קמח מצה, מנופה
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 6 כפות (90 מ"ל) שמן
  • 1/2 כף מלח

 

  • תבנית: בתבנית תנור או תבנית שקעים מסיליקון או טפלון

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). אם משתמשים בתבנית תנור, מרפדים אותה בנייר אפייה. אם משתמשים בתבנית השקעים, אין צורך לשמן אותה.

 

2. מקציפים את החלבונים והסוכר בקערת המערבל לקצף יציב. בקערה נפרדת, מערבבים את החלמונים עם קמח המצה, המים, השמן והמלח, מוסיפים את הקצף למערבבים בעדינות בתנועות קיפול, לעיסה אחידה. מניחים תלויות של 2-3 כפות מהעיסה בתבנית התנור, או ממלאים באותה כמות את שקעי התבנית. אופים 45 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות. מוציאים, מצננים ומגישים.

 

  • איך שומרים: בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד יומיים או בכלי במקפיא, עד שבועיים.

 

>> עוד מתכונים דיאטטיים

 

>> עושים סדר בבית לכבוד פסח