כשנגמר פורים מתחיל פסח. כלומר, מתחילה התקופה שבה אני בודקת מה קורה במזווה ובמקפיא ומתחילה למצוא שימוש לכל מה שנמצא שם. ככה נוצרה המנה המוקפצת הזאת, שיש בה בוטנים (לא קלויים), ג'ינג'ר מסוכר, אטריות תרד, אננס משומר, עוף, ירקות ועוד ועוד.

 

כאמור, המנה מבוססת על מה שמצאתי במקרר ובמזווה. אתם מוזמנים לגוון אותה עם מה שתמצאו אצלכם בבית - פטריות, כרוב לבן או כל ירק אחר שנראה לכם מתאים.

 

 

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

 

 

שני טיפים לפני שנתחיל:

 

  1. הקפצת הירקות צריכה להיות קצרה, כך שהם יישארו פריכים. לכן חשוב לחתוך ולקצוץ את כל המרכיבים מראש.
  2. התאימו את הסדר שבו אתם מוסיפים את המרכיבים למחבת למידת הקושי שלהם ולאופן חיתוכם. לדוגמה: את הגזרים חתכתי דק באמצעות קולפן ז'וליאנים ואת הפלפלים חתכתי לרצועות עבות יותר באמצעות סכין - ולכן הקפצתי את הפלפלים לפני הגזרים. אם אתם חותכים את הגזרים עבה יותר, הקפיצו אותם לפני הפלפלים.

 

מרכיבים (5-4 מנות)

  • 1 חזה עוף (כ-400 גרם) פרוס לרצועות
  • 2 בצלים פרוסים לרצועות דקות
  • 2 פלפלים חתוכים לרצועות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
  • 4 בצלים ירוקים פרוסים
  • 1 קופסת שימורי אננס – שמרו בצד 2 כפות מהנוזלים וחתכו את האננס לקוביות
  • חופן בוטנים ללא מלח (אם אין, גם אגוזי קשיו יכולים להתאים)
  • 3 קוביות ג'ינג'ר מסוכר, קצוצות
  • 200 גרם אטריות ארוכות או נודלס, מבושלות לפי הוראות היצרן ומסוננות (אני השתמשתי באטריות תרד)
  • שמן קנולה או שמן שומשום

 

לרוטב

  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק-חריף
  • 1 כפית רוטב הויסין
  • 1 כף סילאן

 

למשרה

  • 1 כף סויה
  • 1 כף רוטב הויסין (להשיג בבתי טבע ובחנויות למוצרים מהמזרח)
  • 1 כף סויה
  • 1 כף סילאן
  • 2 כפות מהנוזלים של שימורי האננס

 

להגשה

  • חופן בוטנים קצוצים
  • 1 פלפל צ'ילי חריף, מרוקן מזרעים ופרוס דק
  • 3-2 כפות עלי כוסברה קצוצים
  • 2 כפות עלי בזיליקום חתוכים לרצועות

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב בכוס את מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
  2. שמים את כל מרכיבי המשרה בקערה ומערבבים היטב. מוסיפים את העוף, ומערבבים קלות כדי שיצופה במשרה מכל צדיו. מכסים ומניחים בצד לחצי שעה (בקיץ כדאי להכניס את הקערה למקרר).
  3. בזמן שהעוף שוהה במשרה ניגשים למלאכת חיתוך קיצוץ הירקות (ויש כאן לא מעט עבודה).
  4. מחממים על אש גבוהה ווק (או מחבת גדולה). כשהווק חם מוסיפים שמן ומנענעים את הכלי כך שהשמן יגיע לדפנותיו.
  5. מטגנים בכמה סבבים את רצועות העוף, תוך ערבוב בכף עץ מדי פעם, עד שהן מוכנות לאכילה ומשנות את צבען.
  6. מוציאים את רצועות העוף מהווק ומעבירים לקערה.
  7. מחממים ומשמנים שוב את הווק. מוסיפים את רצועות הבצל, ומקפיצים או מערבבים דקה-שתיים. מוסיפים את הפלפלים ומקפיצים כדקה תוך שמוסיפים בהדרגה כף מהרוטב.
  8. מוסיפים את השום והגזר, ומקפיצים כדקה תוך שמוסיפים בהדרגה כף מהרוטב.
  9. מוסיפים את הבצל הירוק, קוביות האננס, הבוטנים קצוצים והג'ינג'ר, ומקפיצים כדקה.
  10. מוסיפים את האטריות ואת יתרת הרוטב, ומקפיצים כדקה.
  11. מוסיפים את העוף ומקפיצים כדקה נוספת.
  12. מעבירים לקערת הגשה, ואם יש צורך מוסיפים עוד רוטב סויה. מפזרים מעל בוטנים קצוצים, פלפל צ'ילי קצוץ, כוסברה ובזיליקום, ומגישים חם.