>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

 

בין אם נכונה הקלישאה שכל ילדה כבר חולמת על שמלת הכלה שלה ובין אם לא, אין ספק שהחיפוש אחר שמלת הכלולות המושלמת עומד במרכז ההכנות המפרכות לטקס החתונה. אם בעבר נשלט שוק שמלות הכלה על ידי מעצבים ותיקים ומוכרים מאוד כמו גלית לוי, דני מזרחי וגליה להב, היום המצב שונה. תם עידן הקצפות ואבני הסברובסקי המנצנצות על מחוכים, ואת מקומו תפסו שמלות קלילות ועדינות יותר, ומעצבים מעודכנים יותר עם חזון אופנתי רענן.

 

לקראת פתיחת עונת החתונות, ביקרנו אצל שלל מעצבי שמלות כלה ובחרנו את השמות הבולטים בגל החדש והלא מצועצע של התחום. לא מדובר במעצבים צעירים, אלא בכאלו שכבר ביססו את עצמם ומחזיקים בוותק בתחום האופנה, אך מקפידים לייצר פריטים שיקיים גם כשמדובר בשמלות כלה. כאן לא תמצאו את הסטריאוטיפים הלעוסים של שמלות מנופחות וחסרות זהות, אלא שמלות כלה עדכניות שיתאימו לחובבות אופנה שלא רוצות לוותר על סגנונן האישי גם מתחת לחופה. מהכלה ההיפסטרית ועד הנסיכה הרומנטית, מכלה הסקסית, דרך הדרמטית ועד הקלאסית – קבלו את חמשת המעצבים שיוצרים את הדור הבא של שמלות הכלה.

 

לנסיכה: ליהי הוד

 

שמלת כלה של ליהי הוד (צילום: אלון שפרנסקי)
שמלת כלה של ליהי הוד (צילום: אלון שפרנסקי)

 

 

הרקע: בשנת 2005 סיימה ליהי הוד את לימודיה בשנקר, במהלכם התמחתה אצל אלי טהרי, ונסעה לסטאז' בבית האופנה של המעצב ג'ון גליאנו. כשחזרה לישראל עבדה לתקופה קצרה בקסטרו, ואז עברה לרשת סאקס, שם נשארה שנתיים. כבר בזמן עבודתה בסאקס החלה לעצב שמלות כלה. בהתחלה עיצבה רק לחברות, אך אט אט גדל חוג לקוחותיה והפך לעסק של ממש. לפני חודשיים עברה לסטודיו חדש ורחב ידיים בדרום תל אביב, שבו ניתן לחזות בקולקציה שלה, כמו גם בתהליך העבודה עליה.

הסגנון: "רוב ההשראות מגיעות משנות ה-30 של המאה הקודמת. קו מאוד נשי וסקסי. אני מתמחה במחוכים, ואף פיתחתי ליין מחוכים שנקרא סקנד סקין ומתאים לסגנונות גוף רבים".

התהליך: "אני אוהבת לקבל השראה מהבנות עצמן. יש בקולקציה כ-30 שמלות שמהוות את האבטיפוס, אך כל שמלה מקבלת חיים משלה והופכת לוואן אוף א-קיינד. אני מאוד מעורבת בתהליך ומלווה את הכלה לאורך כל הדרך".

החומרים: משי לסוגיו – משי סאטן, קרפ, שיפון, וגם טול משי – שאותם משלבת הוד עם תחרות שהיא אוספת ממקומות שונים.

הלקוחות: נסיכות עם טעם אישי, אישיות ואמירה משל עצמן, שלא מוכנות להתפשר על פחות מהטופ.

המחירים: 20,000-10,000 שקל להשכרה, עם אופציה לקנייה.

הכתובת: אבולעפיה 16, תל אביב. טל' 03-6810606, בתיאום מראש.

 

לסקסית: אלון ליבנה

 

שירי מימון בשמלת כלה של אלון ליבנה (צילום: יניב סופר )
שירי מימון בשמלת כלה של אלון ליבנה (צילום: יניב סופר )

 

 

הרקע: אלון ליבנה למד בשנקר, התמחה בבתי האופנה של אלכסנדר מקווין ורוברטו קוואלי, ועבד תחת המותג יוסף קז'ואל, אולם הפריצה הגדולה שלו הגיעה כשזכה במקום הראשון בתוכנית הריאליטי הישראלית "פרויקט מסלול". ב-2009 פתח מותג עצמאי הנושא את שמו, ובו הוא יוצר קולקציות עונתיות, כשלצדו הוא מחזיק בסטודיו לעיצוב שמלות כלה. בין הלקוחות המפורסמות שבחרו ללבוש שמלת כלה בעיצובו של אלון ליבנה נמצאות שירי מימון, קרין מגריזו ואפרת דור.

הסגנון: "השראה מבנות האצולה של שנות ה-30 ושנות ה-40 של המאה הקודמת. הקולקציה כוללת למעלה מ-30 דגמים שונים, ובהם מחוכים המשלבים חיתוכים גיאומטריים להדגשת הצללית ואלמנטים של רקמות מקוריות ותחרות. המראה הסופי הוא רומנטי ורך עם נגיעות נוסטלגיות".

התהליך: "בניגוד לרוב מעצבי שמלות הכלה, אני מעצב קולקציה שלמה ומלאה המורכבת משמלות ערב, שמלות קוקטייל ושמלות כלה. כתב היד שלי הוא סימן ההיכר בקולקציה – עליו אני עובד ואותו אני מפתח עם השנים – ודבר זה ניכר גם בשמלות הכלה בעיצובי. כל כלה שמגיעה מטופלת באופן אישי, ולכל אחת נתפרת שמלה במיוחד בשבילה".

החומרים: תחרות מיובאות, שיפון משי, שיפון סאטן, אבני סברובסקי, פנינים ורקמות בעבודות יד.

הלקוחות: ליבנה מגדיר את הלקוחה שלו כאישה עצמאית שחשובים לה בגדים מחמיאים. אם מתחשק לך להיראות מעודכנת וסקסית ביום האירוע, זה המקום בשבילך.

המחירים: 16,000-7,500 שקל לשמלה, להשכרה בלבד. אם רוצים לרכוש את השמלה, צריך להוסיף 30 אחוז על המחיר המקורי.

הכתובת: הרצל 20, תל אביב. טל' 077-2102451, שלוחה 3, בתיאום מראש.

 

לקלאסית: גולדי סרוסי

 

שמלת כלה של גולדי סרוסי (צילום: גיא כושי ויריב פיין )
שמלת כלה של גולדי סרוסי (צילום: גיא כושי ויריב פיין )

 

 

הרקע: גולדי סרוסי סיימה את לימודיה בשנקר – שבמהלכם נסעה לסטאז' בבית האופנה של רוברטו קוואלי – בשנת 2001, ונסעה לאיטליה לעבוד עם המעצב ויוי בלאיש על הקו העצמאי שפתח. אחרי שנה חזרה לישראל ועבדה בעיקר בסטיילינג, עד שהדוגמנית מור קציר פנתה אליה בבקשה שתעצב לה שמלת כלה. בהמשך עבדה בסטודיו של בלאיש בישראל, ועיצבה איתו את שמלת הכלה של מלאני פרס, ומאוחר יותר פתחה סטודיו משותף עם רונן פראצ'ה ויחד הם עיצבו את שמלת הכלה של רותם סלע. לפני שלושה חודשים התפצלה השותפות וסרוסי פתחה סטודיו משלה ברחוב מקווה ישראל בתל אביב.

הסגנון: "קו רך עם נגיעות וינטג' ונגיעות מודרניות, שהוא המשך ישיר לשתי הקולקציות הקודמות. יש הרבה השראות מעולם ההלבשה התחתונה, אך לא באופן פרובוקטיבי אלא עדין. הסילואטות קרובות לגוף ונוצרות על ידי גזירת הבד באלכסון עם חתכים רבים ומחמיאים".

התהליך: "יש כ-15 שמלות בקולקציה. הכלה בוחרת את הדגם המתאים לה, ואנחנו מעצבים על פי מידותיה כשהחתכים משתנים בהתאם לסגנון הגוף. העבודה העיצובית נעשית בעיקר בדיגום חופשי, כשכל שמלה מתפתחת לכדי משהו אחר וחדש".

החומרים: בדי משי לסוגיהם, ותוספות של עבודות יד רבות.

הלקוחות: כלות שרוצות להיראות מעודכנות ובמיטבן, ועדיין לשמור על מראה קלאסי נצחי.

המחירים: 14,000-10,500 שקל לשמלה, להשכרה או לקנייה.

הכתובת: מקווה ישראל 2, תל אביב. טל' 050-7951404, בתיאום מראש.

 

להיפסטרית: לוסי דוד

 

שמלת כלה של לוסי דוד (צילום: דודי דיין )
שמלת כלה של לוסי דוד (צילום: דודי דיין )

 

 

הרקע: לוסי דוד כבר זכתה בעבר בלא מעט יחס תקשורתי, בעיקר עם זכייתה במקום השלישי בגרסה הישראלית של תוכנית הריאליטי "פרויקט מסלול". לאחר סיום לימודיה בשנקר בשנת 2001, עבדה דוד באיטליה בחברת חוטים בשם Lineapio, וכשחזרה לישראל הקימה מותג קז'ואל עצמאי בשם לוסיד. לאחר מכן החליפה את ריבה סמירה כמעצבת של מותג שמלות הכלה אושידה, שם עבדה עד לפני כשנה. כיום היא מנחה קורסים בשנקר, ולפני חודשיים הקימה סטודיו עצמאי לשמלות כלה ליד חברה הטוב ויוי בלאיש ביפו.

הסגנון: "בשנה האחרונה עברתי דרך ארוכה, כולל התאהבות מאוד גדולה, ואף התארסתי. אני מרגישה שעכשיו אני באה מאהבה. העיצובים הפכו ליותר רכים ורומנטיים, ואני משלבת נגיעות של וינטג' עם הבלחות רוקיסטיות של חגורות עור, מחוכים קטנים ואלמנטים בעבודת יד".

התהליך: "זה מאוד שונה ממה שעשיתי באושידה. שם ההתנהלות היתה מאחורי הקלעים, לא היו לי המון מפגשים עם כלות. היום בסטודיו הקשר עם הלקוחות יותר אינטימי. קודם כל, אנחנו מכירות אחת את השנייה. גם אני עברתי תהליך של התבגרות, אני פחות עושה סקיצות שמגדירות את הפנטזיה שלי. ההשראה נוצרת מתוך המפגש עם הכלה עצמה ועל פי סגנונה. נרקמת בינינו מערכת יחסים".

החומרים: בדי שיפון, משי ותחרות בסגנון וינטג', מחוכים קטנים שמדגישים את החלק העליון, ואלמנטים קטנים ששוברים את מראה שמלת הכלה הקונבנציונלית – כמו כנפיים שיוצאות מהמותניים או חגורה ורודה.

הלקוחות: בחורות שרוצות לממש את הפנטזיות האופנתיות שלהן בתוספת טוויסט. מישהו אמר כלה היפסטרית?

המחירים: מ-8,000 שקל לשמלה קיימת ועד 15,000 לשמלה בהזמנה, להשכרה או לקנייה.

הכתובת: שערי ניקנור 38, יפו. טל' 050-7425732, בתיאום מראש.

    

לדרמטית: יניב פרסי

 

שמלת כלה של יניב פרסי (צילום: שי קדם)
שמלת כלה של יניב פרסי (צילום: שי קדם)

 

 

הרקע: יניב פרסי סיים את לימודיו בשנקר, התמחה במחלקת העיצוב של ג'ון גליאנו לדיור ובבית האופנה של רוברטו קוואלי, וכשחזר לישראל עבד כסטייליסט והקים את סוכנות View לייצוג של סטייליסטים ואנשי מקצוע מתחום האופנה. בשנת 2009 השיק באירופה את מותג האופנה Persy, שהציג מאז שלוש קולקציות המשווקות בשואורום במילאנו ובכמה בוטיקים, ובקיץ 2012 הוא משיק את קולקציית שמלות הכלה הראשונה שלו.

הסגנון: "הקולקציה מורכבת מניגודים ומפגש של בדים רכים ונוקשים שחוברו יחדיו. פריטי הקולקציה מעניקים נוכחות דרמטית ומשלבים בין מראה גותי לרומנטי בבדים רכים. ההשראה היא מסורת לצד חדשנות – לקחת גזרות מתקופות שונות בתולדות הלבוש ולהפוך אותן למודרניות על ידי שימוש בחומר".

התהליך: "שמלות הכלה הן חלק בלתי נפרד מקולקציות הרדי טו וור, ולכן לרוב איננו מעצבים שמלות בהזמנה אישית אלא מתאימים את השמלה למבנה הלקוחה".

הלקוחות: נשים שמעריכות סגנון מודרני ונקי, ולא בוחלות באלמנטים דרמטיים שיעצימו את התחושה שהערב הן המלכות, ולא אף אחת אחרת.

החומרים: רשתות ותחרות סולטיס, סאטן, משי, נוצות, שיפון, פאייטים וסריגה בעבודת יד.

המחירים: 15,000-7,500 שקל להשכרה, 22,000-9,000 שקל לקנייה.

הכתובת: בתיאום מראש בטל' 077-4250760.