אליו אוליו הוא רוטב פסטה איטלקי, המבוסס על שמן זית ושום. כאן הוא מוגש בגרסה מהירה במיוחד עם גבינת פטה כבשים, שמעשירה את המרקם ומוסיפה טעם פיקנטי. טעים חם או קר.

 

המתכון באדיבות "פיראוס" של "תנובה".

 

 

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

 

 

מרכיבים (6 מנות)

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • 1 כפית אורגנו
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת פטה כבשים מפוררת גס
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/2 כוס (50 גרם) צנוברים

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומעבירים לקערה.
  2. מפזרים על הפסטה החם את הפטרוזיליה, קליפת הלימון, השום והאורגנו.
  3. יוצקים על הפסטה את מיץ הלימון והשמן ומערבבים. מוסיפים 3/4 מגבינת הפטה המפוררת ומערבבים קלות בעזרת שני מזלגות.
  4. מפזרים על הפסטה את הפרמזן, הצנוברים ויתרת גבינת הפטה ומגישים.