מרכיבים (8-6 קציצות)
לקציצות
- 1 קופסת שימורים של טונה במים, מסוננת מהנוזלים
- 1 תפוח אדמה בינוני מגורד, סחוט מנוזלים
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי לחם
- 4 כפות עלי כוסברה קצוצים
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- 1/2כפית קליפת לימון מגורדת
- ממש מעט מלח
לרוטב
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2כפית פפריקה חריפה וחצי כפות כמון
- 1/2כפית אבקת מרק בטעם עוף
- מיץ מ-1/2לימון
- 5 כפות רסק עגבניות
- 4 כוסות מים
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ומניחים שבע דקות במקרר.
- מחממים בסיר כף שמן על אש בינונית. מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים מעט, עד שעולה מהסיר ריח של שום. מוסיפים את מיץ הלימון, רסק העגבניות ו-4 כוסות מים ומערבבים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות.
- בזמן שהרוטב מתבשל יוצרים מהתערובת קציצות באמצעות הידיים. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה.
- מניחים את הקציצות ברוטב החם, ומבשלים עוד כמה דקות על אש קטנה.
- מתכונים נוספים של Layla Cooking - בבלוג שלה