עגבנייה ממולאת

 

מרכיבים

  • 6 עגבניות
  • 600 גרם חלקי פנים של בקר ועוף: כבד עגל, לבבות עוף, שקדי עגל
  • שמן זית
  • 6 שיני שום קלופות
  • 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • מלח, פלפל

לרוטב

  • 2 שורשי פטרוזיליה קצוצים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 כוס ציר בשר או מרק עוף אמיתי
  • 4 גבעולי פטרוזיליה

 

אופן ההכנה

1. מורידים מהעגבניות ראשים, מרוקנים מיץ, גרעינים וחלק פנימי.

2. שמים בסיר קטן 6 כפות שמן זית עם שיני שום. מטגנים על אש נמוכה עד שהשום מתרכך ומחלקים את השיניים בין העגבניות, יחד עם השמן.

3. חותכים את חלקי הפנים לקוביות קטנות של כ-1/2 סנטימטר. שומרים כל חלק בנפרד.

4. מאדים את תפוחי האדמה עם הבצל ושתיים-שלוש כפות שמן, מלח ופלפל עד שהם מתרככים. אם צריך מוסיפים מעט מים ומכסים. מעבירים לקערה.

5. מקפיצים במחבת חמה עם שמן זית כל חלק פנים בנפרד, מסננים ומצרפים לתפוחי אדמה. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים עם הפטרוזיליה.

הרוטב

1. מזהיבים בסיר את שורשי הפטרוזיליה, הבצל והשום ומצמצמים עליהם יין עד שהוא לגמרי נספג בהם.

2. מוסיפים ציר, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עד שהרוטב מתחיל להסמיך - כרבע שעה. לקראת הסוף מוסיפים גבעולי פטרוזיליה. מסננים את הרוטב ושומרים בסיר קטן.

ההרכבה והאפייה

1. מחממים את המילוי ומכניסים לתוך העגבניות. בלי לדחוס.

2. מכסים במכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-5-12 דקות. נזהרים שלא יתפוצצו.

3. מחממים רוטב ומצרפים כשלולית סביב העגבניות

 

פסטת שני זני עגבניות

 

מרכיבים

  • 250 גרם פסטה יבשה (פפרדלה או פטוצ'יני)
  • 400 גרם עגבניות שרי תמר
  • 10 שיני שום
  • 1 פלפל אדום חריף
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 200 גרם שרי צהובות
  • צרור בזיליקום סגול
  • צרור בזיליקום ירוק
  • 1 פלפל שאטה
  • גוש גבינת פרמזן

 

אופן ההכנה

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2. מאדים על אש נמוכה שום ופלפל חריף במעט שמן זית (לא חורכים). מגבירים להבה ומוסיפים עגבניות אדומות חצויות וחורכים תוך כדי מעיכה, במשך 4-3 דקות מכוסה ברתיחה.

3. מסירים מכסה, מעבירים למסננת שינואה ומועכים לקבלת נוזלים.

4. מחזירים את הרוטב למחבת, מביאים לרתיחה, טורפים ומזלפים את שארית שמן הזית ליצירת אמולסיה.

5. שמים בתבנית צלייה את העגבניות הצהובות ומערבבים היטב בשמן זית מלח ופלפל. צולים בגריל התנור בחום גבוה כ-5 דקות לחריכה יפה.

6. מעבירים את הפסטה המבושלת והעגבניות הצהובות הצלויות למחבת ומערבבים עם הרוטב.

7. מעבירים לצלחת הגשה, מתבלים בשאטה, שני סוגי בזיליקום ומגררים הרבה פרמזן.

 

ריבת עגבניות שרי וצ'ילי

 

מרכיבים

  • 25 גרם שורש ג'ינג'ר, קלוף קצוץ גס
  • 3 שיני שום
  • 2 פלפלוני צ'ילי, ללא גרעינים
  • 2 כפות רוטב דגים (נאם פלה)
  • 375 גרם עגבניות/עגבניות שרי, קלופות וקצוצות
  • 200 גרם סוכר קסטר
  • 75 מ"ל חומץ שרי או חומץ בן יין לבן

 

אופן ההכנה

1. שמים את הג'ינג'ר, השום, הצ'ילי ורוטב הדגים בבלנדר וטוחנים למחית במרקם חלק.

2. מעבירים את המחית למחבת עמוקה, מוסיפים את העגבניות, הסוכר והחומץ ומביאים לרתיחה.

3. מנמיכים להבה ומבשלים כ-10-8 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת ריבה סמיכה.

4. מעבירים לצנצנת מעוקרת, מכסים במכסה ומניחים לקירור.

 

עגבניות מיובשות

 

מרכיבים

  • 10 עגבניות תמר חלוטות וקלופות
  • 2 שיני שום
  • 1 ענף תימין
  • 2 עלי מרווה
  • 1 כפית סוכר
  • מלח, פלפל שחור

 

אופן ההכנה

1. חותכים כל עגבנייה לרבעים ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

2. מתבלים בכל יתר החומרים.

3. מכניסים לתנור שחומם ל90 מעלות למשך שעתיים.