ויש גם טריק, והוא חשוב לא פחות מהמתכון עצמו: מיד לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור (אבל באמת מיד!) עוטפים אותה בפלסטיק נצמד. בשעה שתכינו צהריים, או סתם תקראו עיתון, האדים יצטברו להם ויעטפו את העוגה בלחות ועסיסיות. ואתם תתאהבו בה. מבטיחה!
מרכיבים (תבנית בגודל 20X30 ס"מ)
לעוגה
- 2 כוסות סוכר
- 2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח רגיל ו-2 כפיות אבקת אפייה
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 כוסות מים
- 2 ביצים
- 3/4 כוס שמן (אבל לא שמן זית חס ושלום...)
- 4 כפות אבקת קקאו (קקאו אמיתי, לא אבקה להכנת שוקו!)
לטריק
פלסטיק נצמד
לקרם האלוהי
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 45-40 דקות.
- ועכשיו מגיע הטריק שהוא מהות העוגה: מיד לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור עוטפים אותה היטב בפלסטיק נצמד. נותנים לה "להזיע" כמה שעות, כדי שהאדים יהפכו אותה ללחה ומשובחת. שימו לב: בשלב זה אסור להכניס אותה למקרר.
- לאחר 4-3 שעות מכינים את קרם הגנאש: מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מורידים מהאש ומוסיפים לסיר את השוקולד המריר. ממתינים דקה-שתיים וטורפים במרץ עד לקבלת קרם חלק וטעים.
- יוצקים את הקרם על העוגה - וזהו. אפשר לאכול מיד ואפשר לשמור לאחר כך. לא מומלץ להכניס את העוגה למקרר - טוב לה בחוץ. וכן, גם לשמנת שבקרם.
- מתוך הבלוג נחמה שובתת