עוד מעט פורים! יאי! אתם יודעים כבר למה אתם מתחפשים? אני עוד לא סגורה על זה, אבל הקאפקייקס שלי כבר יודעים למה הם מתחפשים.

 

מה זה? מה לחשתם לי שם? קאפקייקס לא מתחפשים בפורים?! בטח שהם מתחפשים! היום אנחנו מכינים בורגרקאפקייקס: קאפקייקס בתחפושת המבורגר - העוגה המושלמת לפורים.

 

 

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

 

 

אני חשה שאתם מתחילים להילחץ. אולי אתם חושדים שקאפקייקס זה רק לאשפי אפייה עם קואורדינציה של נמר וחשבון פתוח בחנות אפייה? ובכן, אל דאגה. המתכון הזה אינו מהמתכונים ש"כל אחד יכול להכין" - כש"כל אחד" מוגדר כ"כל אחד שעשה קורס קונדיטוריה ויש לו כוח לכתת רגליו לחנות מתמחה כדי לקנות שלל אביזרים וחומרי גלם יקרים שהוא לא ישתמש בהם יותר בחיים".

 

את המתכון הזה באמת כל אחד יכול להכין. אתם תידרשו לאפות קאפקייקס בתבנית שקעים, להמיס שוקולד לבן, לצבוע אותו בצבעי מאכל (האלה הפושטים מהסופר הם סבבה) ולטפטף אותו על הקאפקייקס עם שקית סנדוויץ' מחוררת או כפית. זהו. בלי הזלפות מסובכות, בלי קרמים רגישים, אפילו בלי מיקסר.

 

חממו תנורים, אנחנו מתחילים!

 

בורגרקאפקייקס - קאפקייקס בצורת המבורגר

 

עלות: כ-22 שקל

כמות: כ-20 בורגרקאפקייקס

 

מרכיבים

 

לקאפקייקס

  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 2 כוסות (500 גרם) סוכר
  • 1/2 3 כוסות (490 גרם) קמח
  • 1/2 3 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות קקאו

 

לציפוי

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • צבעי מאכל

 

אופן ההכנה

 

הקאפקייקס

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית שקעים במנז'טים (אפשר לוותר עליהם אם יש לכם תבנית סיליקון ואתם בטוחים שתוכלו לחלץ ממנה את הקאפקייקס בשלמותם).
  2. טורפים בקערה את הביצים, השמן, המים, השמנת החמוצה, הווניל והסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת הנוזלים ומערבבים רק עד שהבלילה אחידה.
  5. משתמשים רק ב-2/3 מהבלילה וממלאים כל שקע בתערובת עד לכ-2/3 מגובהו. אמורים לצאת לכם 20 קאפקייקס לבנים.
  6. כעת מוסיפים ליתרת הבלילה את הקקאו ומערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולד חומה.
  7. ממלאים את יתר השקעים, שוב עד ל-2/3 מגובהם. אמורים לצאת לכם 10 קאפקייקס חומים.
  8. אופים את הקאפקייקס במשך 20-25 דקות, עד שהם תפוחים, ריחניים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש (אם אין לכם תבנית שיכולה להכיל את כל הקאפקייקס, אפו אותם בכמה סבבים. התערובת יכולה לחכות בסבלנות בצד).

 

הקישוט

  1. נותנים לקאפקייקס להתקרר לטמפרטורת החדר. מחלצים אותם מהתבנית ו/או המנז'טים ומסדרים על משטח העבודה.
  2. אם קאפקייקס השוקולד שלכם יצאו תפוחים ומחודדים מדי, הורידו להם את החלק העליון (תמונה 1 מימין). הם אמורים לגור בין שני חצאי קאפקייקס לבנים, והם יתקשו לעשות את זה אם הם לא יהיו שטוחים למדי.
  3. חוצים לשתי פרוסות את כל הקאפקייקס - גם הלבנים וגם החומים (תמונה 2).
  4. מניחים כל מחצית חומה על המחצית התחתונה של קאפקייק לבן.
  5. ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  6. מכינים את ה"חסה": מעבירים לקערה נפרדת קצת יותר ממחצית מכמות השוקולד, מוסיפים 3-2 טיפות צבע מאכל ירוק ומערבבים.
  7. מעבירים את השוקולד הצבוע לפינה של שקית סנדוויץ', וחותכים את השקית ממש ממש בקצה. תראו - יש לכם שקית זילוף! השתמשו בטריק הזה רק עם שקיות סנדוויץ' עמידות יחסית. הזולות והמתכלות נוטות להתפוצץ אם לוחצים עליהן חזק מדי בזמן ההזלפה.
  8. מזליפים מהשוקולד הירוק בקצה ה"המבורגר" (תמונה 3). זה לא צריך לצאת הכי יפה בעולם (תמונה 4) - אתם במילא תראו רק את הקצוות שמבצבצים מתחת ל"לחמנייה". אם אין לכם שקית סנדוויץ' עמידה מספיק, או שאין לכם כוח להתנסות בהזלפות, אפשר פשוט להשתמש בכפית כדי לטפטף או למרוח את השוקולד על הקאפקייקס.
  9. מיד לאחר ההזלפה מכסים את הקאפקייק החום במחצית עליונה של קאפקייק לבן - השוקולד צריך להיות עדיין נוזלי כדי שיוכל להדביק את שני החלקים.
  10. אחרי שהזלפתם את החסה, אתם יכולים להחליט אם אתם טיפוסים של קטשופ, חרדל, מיונז או גם וגם וגם, ולצבוע את שאר השוקולד המומס בהתאם (אם הוא התמצק בזמן שהזלפתם, יכול להיות שהוא יצטרך עוד כמה שניות במיקרו לריכוך).
  11. אני החלטתי להסתפק הפעם בקטשופ בלבד, וצבעתי את שאר השוקולד באדום כהה.
  12. מתחילים בטפטוף כמה טיפות שוקולד על הלחמנייה התחתונה, כדי להדביק אותה ל"המבורגר" שמעליה כך שהסנדוויץ' לא יתפרק. לאחר מכן מטפטפים כמה טיפות של "קטשופ" על צדדיו של כל המבורגר - יותר קל לעבוד כשההמבורגר שוכב על הצד (תמונה 5). רק ודאו שאתם לא מטביעים את החסה בקטשופ, כך שיישאר הרבה ירוק מבצבץ.
  13. אתם מוזמנים להזליף גם "חרדל" (צבעו את השוקולד בצהוב) או "מיונז" (השאירו אותו לבן), ואפשר להזליף גם בחלק התחתון של ההמבורגר (כשהכנתי הפעם לא היה לי כוח והזלפתי רק בחלק העליון). אפשר גם לפזר שומשום מעל ה"לחמניות". מה שבא לכם.

 

נו, מה אתם חושבים על התחפושת?

 

חג פורים שמח אנשים!