"אני מטומטם! מטומטם שתיים! זה מה שאני! מטומטם שתיים!" זעקות השבר המתייסרות הריצו אותי מסוקרנת למזכירות. "מי המוזר שקורא לעצמו 'מטומטם שתיים', ומה זה אומר בדיוק?" תהיתי ביני לבין לעצמי.

זה היה גונתר, שעמד ליד הפקס כשהוא אוחז את ראשו בידיו וממלמל שוב ושוב: "אני מטומטם שתיים! מטומטם שתיים!" כאן המקום לציין שגונתר הוא בחור מקסים שעשה עלייה מגרמניה רק לפני שנה, ויחסית לעולה כל-כך חדש דווקא יש לו עברית מצוינת. אלא שלפעמים הוא מפתח אותה לפי ההיגיון הפרטי שלו.

 

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

● רעיונות למשלוח מנות מרשים וזול - ומתכון לבראוניז שישתלבו בו נפלא

מתכוני חצילים - והמון טיפים לקנייה והכנה של הירק האהוב

עוגות פאדג' שוקולד צרפתיות: פריכות מבחוץ, רכות מבפנים

 

מתברר שבמשך שעה ארוכה ניסה גונתר לשלוח פקס לאביו, אלא שפעם אחר פעם קיבל האב דף ריק. עד שפתאום גונתר קלט כי הוא הניח את הדף הפוך - ומרוב מבוכה צעק על עצמו שהוא מטומטם. ולא סתם מטומטם, כי אם מטומטם שתיים. ומה זה בדיוק מטומטם שתיים? ההסבר המלומד של מחייה השפה הצעיר היה שהוא הרבה יותר מטומטם מ"סתם מטומטם אחד" - הוא "מטומטם שתיים"!

מאותו יום והלאה כל דבר שהוא קצת מעל הממוצע מקבל אצלי את שם התואר "שתיים". אז הנה לפניכם לא סתם עוד עוגה אחת, אלא עוגת שתיים - "עוגת 2", אם תרצו. לכאורה, זו סתם עוגת שוקולד פשוטה ונטולת ייחוד. אבל לא-לא-לא! זוהי עוגת שתיים: עוגה עסיסית, נימוחה ומפנקת; עוגה שמתמסרת ללשון ונמסה עליה; עוגה שיכולה להתאים ליום הולדת אבל גם להיות כזו שמכינים בשישי בבוקר ומיישרים במשך השבת בלי להרגיש.

האמת היא שלא קוראים לה "עוגת 2" רק כי היא יותר מ"סתם-עוד-עוגה-אחת". היא קיבלה את השם שלה הרבה לפני שגונתר המציא את הביטוי החביב, משום ש(כמעט) מכל המרכיבים שלה צריך שניים: שתי ביצים, שתי כוסות קמח, שתי כוסות סוכר... הבנתם את הפרינציפ.

ויש גם טריק, והוא חשוב לא פחות מהמתכון עצמו: מיד לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור (אבל באמת מיד!) עוטפים אותה בפלסטיק נצמד. בשעה שתכינו צהריים, או סתם תקראו את מוסף "7 ימים" (זו עוגה שמתאימה ליום שישי, כבר אמרתי) האדים יצטברו להם ויעטפו את העוגה בלחות ועסיסיות. ואתם תתאהבו בה. מבטיחה!

 

נמסה על הלשון. עוגת שתיים (צילום: נחמה שובתת)
נמסה על הלשון. עוגת שתיים (צילום: נחמה שובתת)

 

עוגת 2 - עוגת שוקולד עסיסית ומופלאה

 

מרכיבים (תבנית בגודל 20X30 ס"מ)

 

לעוגה

2 כוסות סוכר

2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח רגיל ו-2 כפיות אבקת אפייה

2 שקיות סוכר וניל

2 כוסות מים

2 ביצים

3/4 כוס שמן (אבל לא שמן זית חס ושלום...)

4 כפות אבקת קקאו (קקאו אמיתי, לא אבקה להכנת שוקו!)

 

לטריק

פלסטיק נצמד

 

לקרם האלוהי

250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

 

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.

2. שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.

3. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 45-40 דקות.

4. ועכשיו מגיע הטריק שהוא מהות העוגה: מיד לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור עוטפים אותה היטב בפלסטיק נצמד. נותנים לה "להזיע" כמה שעות, כדי שהאדים יהפכו אותה ללחה ומשובחת. שימו לב: בשלב זה אסור להכניס אותה למקרר.

5. לאחר 4-3 שעות מכינים את קרם הגנאש: מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מורידים מהאש ומוסיפים לסיר את השוקולד המריר. ממתינים דקה-שתיים וטורפים במרץ עד לקבלת קרם חלק וטעים.

יוצקים את הקרם על העוגה - וזהו. אפשר לאכול מיד ואפשר לשמור לאחר כך. לא מומלץ להכניס את העוגה למקרר - טוב לה בחוץ. וכן, גם לשמנת שבקרם.

 

לבלוג הנוסף של נחמה שובתת, שבו היא מנציחה באמצעות מתכונים וזיכרונות את אמה שנפטרה לפני שנתיים