בשר הודו עשיר יחסית בברזל ועם זאת החזה דל בשומן ובכולסטרול ולכן גם בקלוריות. ההודו תורם לתפריט גם חלבונים בעלי ערך ביולוגי גבוה וויטמין B-12.

 

 

מרכיבים (6 מנות, 90 קלוריות למנה)

 

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
  • 100 גרם חזה הודו, פרוס דק וחתוך לרצועות
  • 4 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1 כרוב לבן בינוני, פרוס לרצועות
  • 1 כוס (כ-150 גרם) אפונה מוקפאת
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כוס (200 מ"ל) מרק צח (אפשר מאבקת מרק)

 

הוראות הכנה

 

1. יוצקים למחבת עמוקה את השמן ומחממים. מוסיפים את הבצל ומזהיבים אותו קלות. מוסיפים פנימה גם את רצועות חזה הודו ומטגנים יחד 2-3 דקות, עד להזהבה.

 

2. מוסיפים למחבת את השום, הכרוב, האפונה, המלח והפלפל ומערבבים. מוסיפים את כוס המרק ומבשלים על להבה בינונית במשך עשר דקות.

 

3. מחלקים את התבשיל לצלחות ומגישים חם.

 

>> עוד מתכונים דיאטטיים