אוזני המן במלית שזיפים

 

מרכיבים

לבצק הפריך

  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 2.5 כוסות+ 2 כפות קמח (370 גרם)
  • 1/2 שקית אבקת אפיה
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • גרידת מ- 1/2 לימון
  • קורט מלח

למלית השזיפים

  • 1 כוס שזיפים מיובשים קצוצים
  • 1/2 כוס יין אדום יבש
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • קורט ג'ינג'ר טחון

 

אופן ההכנה

הבצק

1. מערבבים את כל החומרים היבשים (סוכר, קמח, אבקת אפייה) ומעבדים קלות במעבד המזון.

2. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים קלות עד להיווצרות פירורים.

3. מוסיפים את הביצה, תמצית הוניל ואת גרידת הלימון ומעבדים למשך זמן קצר.

4. מוסיפים מלח ומעבדים באופן ידני עד לקבלת בצק אחיד.

5. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה.

מלית השזיפים

6. מבשלים את כל המרכיבים עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 5 דקות נוספות.

הרכבת אוזני ההמן

7. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של עד 1/2 ס"מ.

8. קורצים עיגולים בעזרת כוס/מיקד.

9. בעזרת כפית מניחים במרכז העיגול 1/2 כפית מהמלית ומקפלים לצורת משולש.

10. מניחים את אוזני ההמן במרווחים של 2 ס"מ זו מזו על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

11. אופים בטמפרטורה של 170 מעלות למשך 13- 15 דקות.

12. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

עוגה בחושה של פרג ותפוחים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

 

מרכיבים

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 6 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ- 1/2 לימון
  • 240 גרם פרג טרי טחון
  • 3 תפוחי עץ גראנד סמית' קלופים ומגוררים גס
  • 6 חלבונים
  • 3/4 כוס סוכר (150)
  • 1.5 כוסות קמח (200 גרם)
  • 2 כפיות אבקת אפייה

לתחתית

  • 2 אגסים קלופים

לציפוי

  • מעט ריבה

 

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.

2. מעבדים חמאה עם כוס סוכר עד לקבלת תערובת אחידה ובהירה.

3. מוסיפים בהדרגה את החלמונים, עד שנבלעים בתערובת.

4. מוסיפים תמצית וניל, קליפת לימון, קמח, אבקת אפייה ופרג טחון בהדרגה.

5. מוסיפים את תפוחי העץ ומערבבים היטב.

6. מקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר (3/4 כוס) בקערה נפרדת לקצף יציב ומקפלים לתוך תערובת הפרג.

7. משמנים תבנית בחמאה.

8. פורסים את האגסים לפרוסות אחידות ומסדרים בתחתית התבנית.

9. יוצקים את התערובת ואופים כ- 45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

10. מצננים היטב, משחררים מתבנית האפייה והופכים על צלחת הגשה.

11. מברישים בריבה מהולה במעט מים לצורך הברק ומגישים.

  

טארט פרג וחלבה

תבנית טארט בקוטר '24

 

מרכיבים

לבצק

  • 1/2 כוס + 2 כפות אבקת סוכר (75 גרם)
  • 2 כוסות + 2 כפות קמח (300 גרם)
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 1 ביצה
  • 150 גרם חמאה

למלית

  • 100 גרם חמאה
  • 125 גרם סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 1כפית תמצית וניל
  • 135 גרם פרג טחון
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 75 גרם חלבה

 

אופן ההכנה

הבצק

1. מניחים במעבד מזון את החומרים היבשים ומעבדים קצרות.

2. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים אותה.

3. מוסיפים את הביצה.

4. מעבדים קלות. מסיימים את איחוד הבצק באופן ידני.

5. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך חצי שעה.

6. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ ומניחים בעדינות בתבנית הטארט.

המלית

7. מקציפים במעבד מזון את החמאה והסוכר.

8. מוסיפים את הביצים, הוניל, הפרג ואת קמח תפוחי האדמה.

9. קוצצים את החלבה לקוביות קטנות ומניחים בתחתית הטארט.

10. יוצקים את קרם הפרג לתבנית הטארט עד 3/4 גובה .

11. אופים ב- 175מעלות כ- 25 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר.

12. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.