חומוס הוא קטניה נפלאה, התורמת לתפריט שלנו הרבה בריאות. החומוס עשיר בוויטמינים ובמינרלים – בעיקר באשלגן, באבץ ובמגנזיום. הוא תורם לצלחת גם סיבים תזונתיים מסיסים, התורמים להורדת רמות כולסטרול וסוכר. הסיבים המסיסים גם תורמים לתחושת שובע ולכן מתאימים למי שמנסה לרדת במשקל.

 

 

שימו לב: מתחילים בהכנת המנה ערב מראש, בשריית החומוס.

 

 

המרכיבים (ל-8 מנות, 162 קלוריות למנה שהיא ארוחה)

 

  • 500 גרם גרגרי חומוס
  • 1 כף גדושה טחינה גולמית
  • מיץ מ-1 לימון גדול
  • 1 כף חומץ הדרים
  • 1-2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1/4 כפית כמון טחון
  • מלח, פלפל שחור
  • לרוטב
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 2 פלפלונים ירוקים חריפים כבושים במלח, ללא גרעינים, קצוצים דק
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • 4 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
  • 4 כפיות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • מעט פפריקה מתוקה גרוסה

 

 

אופן ההכנה:

 

1. בישול החומוס: שורים את החומוס למשך לילה במים. למחרת מסננים, שמים בסיר, מכסים המים טריים ומבשלי כשעה, או עד שגרגרי החומוס רכים. שומרים כחצי כוס מנוזלי הבישול בצד ומסננים את גרגרי החומוס מהנוזלים.

 

2. שמים בצד כוס אחת מגרגרי החומוס ושמים את השאר במכל מעבד המזון. מוסיפים את הטחינה, מיץ הלימון, החומץ, השום, הכמון, המלח והפלפל וכף-שתיים ממי הבישול שנשמרו בצד ומעבדים למחית גסה. אם צריך, מוסיפים ממי הבישול לפי הצורך, לקבלת דרגת הסמיכות הרצויה. מעבירים לקעריות.

 

3. הרוטב: שמים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים. יוצקים על קעריות המסבחה.

 

4. ההגשה: מפזרים מעל כל קערית מגרגירי החומוס השלמים שנשמרו בצד, מתבלים בפפריקה ומגישים חם.

 

>> עוד מתכונים דיאטטיים