"בבוקר קיצי אחד בשנת 92' התעוררתי והבנתי כי לא אוכל עוד להמשיך ולעצום עיניים", כך פותחת ברנדון בייס את ספרה, "המסע". בייס, מפתחת שיטת ריפוי בעלת אותו שם, מגוללת את סיפור החלמתה מגידול מסוכן ועצום שאובחן ברחמה. בעת האבחון היתה בייס מורה למודעות ולריפוי הוליסטי (תלמידה של דיפאק צ'ופרה וסייעת של אנטוני רובינס). למרות חוות הדעת של הרופאה שלה, החליטה בייס שהיא חייבת לנסות לרפא את עצמה באופן טבעי. היא מספרת כי רגעים ספורים אחרי החלטתה צפה ועלתה בה הידיעה כי הגידול הוא מתנה שקיבלה, שיש לו מה ללמד אותה ושהיא תמצא את הדרך לטפל בעצמה ולהבריא.

 

עוד במהות החיים:

____________________________________________________

 

אך היא לא ידעה כיצד ייראה מסלול ההחלמה שלה. מתוך ההיכרות שלה עם תחומי ריפוי הוליסטי שונים יצאה בייס למסע שכלל שיטות טיפול מגוונות ובמהלך עיסוי נקלעה למסע עמוק אל תוך עצמה, שחשף בפניה את השורש הנפשי של מחלתה. בכך התחיל ריפויה. בתוך שישה וחצי שבועות נרפאה מהגידול כליל, ללא ניתוח, תרופות או התערבות רפואית כלשהי ומתוך התעמקות בתהליך שעברה פיתחה בייס את שיטת הריפוי שנקראת "המסע".

 

כחלק מההתנסות הזו חשפה בייס, ילידת ניו יורק, שהפכה בינתיים למורה בעלת שם עולמי לריפוי גוף-נפש, דרך ליצור גישה ישירה לאינטליגנציה האינסופית של הגוף. "ברנדון בייס פנתה לבינת הגוף שלה", מסבירה אורן הלפרן, מלווה תהליכים ומטפלת מוסמכת של המסע, "כי היא ידעה שאותה בינה שהביאה לה את הגידול -- יכולה גם לרפא אותה".

 

זיכרונות תאיים

 

בכל פעם שאנו חשים רגש חזק ומסיבה כלשהי בוחרים לדכא אותו במקום לשחרר אותו, משתחררים בגופנו חומרים כימיים, שנכנסים למחזור הדם, מתיישבים על קולטני תאים ויוצרים חסימה. אם החסימה תימשך לאורך זמן היא עלולה להפוך לגורם למחלה. ד"ר דיפאק צ'ופרה, שעסק רבות בנושא הריפוי התאי וחקר אותו באופן מדעי, גילה כי אף שהתאים בגופנו מתחדשים, קיים זיכרון תאי, שעובר בכל פעם מהתאים הישנים לתאים החדשים ולכן לא עוזב את גופנו.

 

במחקרו מצא כי ריפוי עצמי התבצע כאשר אנשים הצליחו לגלות את הזיכרונות התאיים הללו ולשחרר אותם. "המסע" הוא למעשה מסע בתוכנו, לאיתור ולשחרור אותם זיכרונות וחסימות תאיות שנוצרו בגוף בשל רגשות שהדחקנו ודיכאנו. חשיפת הזכרונות התאיים המודחקים האלה ושחרור הכאב שעצור בהם מאפשרים להמשיך לתהליך של סליחה, כך שהגוף וההווייה יכולים להתחיל בתהליך של ריפוי.

 

אותו זיכרון תאי מודחק הופך לחסימות רגשיות שמאוחסנות בגוף, שככל הנראה מונעות מאיתנו לבטא את עצמנו באופן מלא: ברובד הפיזי, הרגשי והרוחני.

 


ברנדון בייס מספרת על שיטת המסע

 

אנרגיה בתנועה

 

"רגש הוא אנרגיה בתנועה", מסבירה הלפרן. "אם אנחנו עוצרים את התנועה אנחנו נתקעים על רגש מסוים ובעצם עוצרים את הרגש שאמור להמשיך בתנועה למקום לא ידוע, שהוא המשך לרגש נוסף אחר. למשל, אם כשהיינו ילדים אמרו לנו שאסור לכעוס, אנחנו נעצור את הכעס, שיהפוך עם הזמן לרגש בלום, שלא יכול לבטא את עצמו, והדפוס הזה יחזור על עצמו שוב ושוב".

 

לדבריה, "המסעות מתבססים על האפשרות לחשוף ולגלות את המטענים שהודחקו פנימה, אל התודעה התאית, ולאפשר להם ביטוי, שחרור, הבעה, השלמה וסליחה. אלו הן אבני היסוד של המסע, שבאמצעותו אנחנו מגיעים לבינה האינסופית הנמצאת בתוך כל אחד מאיתנו, לפוטנציאל המלא שלנו. הריפוי הזה מאפשר גם לתאים החסומים להתחדש, הפעם עם תודעה בריאה ומשוחררת".

 

מהי החוכמה הזו?
"בתוכנו יש יכולת גדולה של יצירה וריפוי, הבראה ובריאה. יש לנו את היכולת להיות חדשניים, להיות נוכחים ברגע. זהו הפוטנציאל שגלום בכל אחד מאיתנו ומכל מיני סיבות הופך לפחות נגיש לנו. הרבה מאיתנו נכנסים להתנהגות שמשכפלת מצבי דחק, שחוזרים על עצמם שוב ושוב ולתהליך הזה יש גם היבט פיזיולוגי. מה שמדהים בתהליך הזה הוא שברגע שמשחררים את אותן תודעות מודחקות, אותה חוכמה אינסופית שלנו יודעת להעמיק את התהליך הזה ואנחנו כמו מקבלים תאים ששופעים אהבה, אמונה, חוכמה, יצירתיות -- כל מה שנמצא בפוטנציאל המלא שלנו".

 

אורן גילתה את "המסע" במקרה, במהלך עבודתה כמטפלת, אז החליטה ללכת ללמוד את השיטה אצל בייס עצמה. עוד לפני כן היא אובחנה כחולה בזאבת (לופוס), מחלה אוטואימונית כרונית. גם היא יצאה למסע ריפוי, שכלל תזונה ושיטות שונות ובהמשך שילבה גם את "המסע".

 

לאחר שנתיים אובחנה כבריאה ונרפאה לחלוטין מהלופוס. "למסע יש חלק אדיר ומהותי ביותר בריפוי שלי. הוא היה ה-כלי של הריפוי. עשיתי במהלך הזמן הזה המון מסעות והלופוס היה כל הזמן ברקע, עם הדפוסים הרגשיים שחשף".

 

איך נעשית העבודה בפועל?
"תהליך המסע נעשה באמצעות דיבור. בדרך כלל המטופל מוזמן לעצום עיניים ותשומת הלב מופנית פנימה ומתוך זה מתקיימת אינטראקציה מילולית. העבודה עם הרגש והתחושות זה חלק מ'האלף בית' של הכלי הזה, כיוון שאותן תודעות תאיות אוצרות בתוכן רגשות מסוימים. בתהליך הזה אנחנו מאפשרים לרגש להיות בתוכנו במלואו".

 

מה ייחודי ל"מסע" לעומת שיטות אחרות?
"לכל שיטה יש תדר יחודי וגם למסע יש את התדר שלו. זהו טיפול שלא מונחה על ידי המטפל, אלא על ידי אותה בינה אינסופית שיושבת בתוך האדם ועצם החוויה היא גילוי עוצמתי עבור המטופלים. ההנחיה מגיעה מתוך ההוויה של האדם, בקצב ובמידה שנכונים רק לו. זה לא מגיע ממטפל חיצוני או מאג'נדה של איך זה צריך להיראות, אלא מותאם למידותיו של האדם, כיוון שזה מגיע מתוך הבינה האינסופית של עצמו ואני כמטפלת מתלווה לאותה הנחיה".

 


אורן הלפרן מספרת כיצד שיטת המסע ריפאה אותה מזאבת (לופוס) ולמי מתאים הטיפול

 

למי מתאימה השיטה הזו?
"לכל המחלות באשר הן: סרטן, מחלות אוטואימוניות, פרקינסון ועוד. כל מחלה יכולה להיות תולדה של אותם קולטנים של תאים מסוימים, שנחסמו והפכו לאזורים מועדים לפורענות. גם ברמה האנרגטית, לעצם הנגיעה בבינה האינסופית ובפתיחה אליה יש חלק אדיר בריפוי. ריפוי היא מילה גדולה וכשאני אומרת ריפוי, זה כולל הכל -- גם ריפוי מהמחלה, גם התפייסות עם המחלה או תנועה בריאה והשלמה עם מוות שקרב ובא. זה סוג של התפייסות עם החיים כפי שהם. אפשר לעבוד גם עם כל הנושא של דימוי עצמי והערכה עצמית נמוכה, חוסר מימוש עצמי, מצב תקוע בחיים, אבלות ושכול, מערכות יחסים למיניהן, דפוסים של הרס עצמי, רצון למות וטראומות. בעצם כל דבר ולכל גיל".

 

ספרי על מטופל שנעזר ב"במסע".
"הגיעה אלי אישה שסבלה מכאבי גב עזים חוזרים ונשנים, שאילצו אותה לשכב ופגעו בתפקוד היומיומי שלה. היא ניסתה שיטות טיפול רבות והיתה מיואשת. בתהליך 'המסע' שלה עלה הנושא של יחסיה עם אמה, דמות דומיננטית ומשתלטת. ב'מסע' היא הצליחה לבטא את כל הרגשות הקשים והמטען הכבד שהתלווה אליהם, ונתנה לעצמה רשות להסיר את המשא מעליה. התהליך הזה עשה את השינוי העמוק וכאבי הגב נעלמו לחלוטין".

 

שיטת "המסע" וסדנאות בהנחייתה של בייס מתקיימות במהלך העשור האחרון בכ-30 מדינות ברחבי העולם ובייס וצוותה מלמדים מאות אלפי אנשים להשתחרר ממחסומים רגשיים מעכבים ולעורר את הפוטנציאל האמיתי שלהם. במחוז ויקטוריה שבאוסטרליה נכנסה השיטה לתוכניות הלימוד בבתי הספר היסודיים, בדרום אפריקה אחיות במרכזים לטיפול בחולי סרטן מיישמות את השיטה על חולים לצד הטיפולים הקונבנציונליים, ורופאים ופסיכולוגים רבים שהתנסו בשיטה אימצו אותה ככלי משלים לטיפול הפסיכולוגי או הרפואי.

 

לאתר המסע בישראל

לאתר מהות החיים