עוד מתכונים בערוץ האוכל של Xnet:
- טראפלס שוקולד מריר וקפה: כמו של מקצוענים
- עוגת שוקולד נפלאה במינימום עבודה
- עוגות פאדג' שוקולד מהירות
- מוס שוקולד קטיפתי: פרווה, אבל מושחת
אז איך בעצם נולד המתכון? אלפחורס (עוגיות חמאה ארגנטינאיות ממולאות בריבת חלב ומגולגלות בקוקוס) הן דבר ממש טעים, אבל בינינו - קצת טרחה: הבצק לא הכי נוח ונוטה להתפרק, ואחר כך צריך למרוח ריבת חלב ואז עוד לגלגל בקוקוס. טעים מאוד, אבל לא תמיד יש בשביל זה זמן (או כוח).
לכן החלטתי להפוך את האלפחורס לכדורים זריזים, מרוכזים ועשירים בטעם - וכך נולדו הטראלפחורס: טראפלס-אלפחורס.
מתחילים!
מרכיבים (50-40 יחידות קטנות)
- 200 גרם ביסקוויטים טחונים (אני ממליצה על אלה שנקראים "ביסקוויט מרי" – ביסקוויטים עגולים הדומים לאלה שבתחתית הקרמבו. הם ממש ממש טעימים)
- 2 כפות גדושות (30 גרם) חמאה
- 1 כוס (כ-300 גרם) ריבת חלב
- 3 כפות קוקוס טחון
- 1 כף חלב
- קוקוס טחון לציפוי
אופן ההכנה
מכיוון שמדובר במתכון זריז, אנחנו לא הולכים לשלוף אף מעבד מזון מהבוידעם! שמים את הביסקוויטים בשקית ניילון, מכניסים לשקית נוספת - ומכים בהם בעוצמה רבה באמצעות פטיש שניצלים או מערוך, עד שהם נכתשים לאבקה דקה. לא נורא אם נשארים קצת גושים - העיקר שהוצאנו את כל העצבים.
ממיסים את החמאה במיקרוגל, ומוסיפים לה את הביסקוויטים, ריבת החלב והקוקוס. מערבבים היטב.
מוסיפים את החלב, ולשים היטב עד שמתקבלת תערובת מבריקה ודביקה. חשוב ללוש טוב טוב, ולהרגיש שאתם מועכים את התערובת בין הידיים.
עכשיו מומלץ לקרר את התערובת. אם ממש ממהרים, אפשר לוותר על השלב הזה או להסתפק ב-15 דקות במקרר - אבל הכי טוב לתת לתערובת לבלות בקירור לפחות שעה.
לאחר הקירור יוצרים מהתערובת כדורים קטנים
ומגלגלים אותם בקוקוס.
מניחים כל טראלפחור קטן וחמוד בעטרת נייר, ושומרים בקירור.
נכון קל?
טיפים ושדרוגים
- אין לכם ביסקוויט מרי? לא נורא! פתי בר רגילים יעשו את העבודה - ואם אתם מושחתים אמיתיים, כמוני, השתמשו בביסקוויט לוטוס. יאמי יאמ!
- אפשר להחליף את ריבת החלב בכל ממרח אחר, אבל אז זה לא יהיה טראלפחורס. וחבל.
- אפשר לגלגל את הכדורים בסוכריות שוקולד, בברס (אגוזי לוז מקורמלים ומרוסקים) או קקאו.
- אם יש לכם זמן וכוח, המיסו שוקולד עם קצת שמן (כף אחת על כל 100 גרם), וצפו את הטראלפחורס לשחיתות אמיתית.
- מתכונים מתוקים נוספים - בבלוג "טולטולים"