העיקר שתמיד יהיו במקרר ג'ינג'ר ובצל ירוק - עם השאר אפשר לשחק. אגדאשי טופו (צילום: ילנה ויינברג)

אחרי זמן לא רב שוב הרגשנו רעבים – עניין מפתיע, בהתחשב בכך שעברו פחות משלוש מאז שסיימנו ארוחה בת שעתיים במסעדה יוקרתית. האוכל היה מדהים, כמצופה, אבל הבעיה היתה שהוא הגיע במנות קטנות. כשחזרנו למלון החלטנו לשים את הגאווה בצד ולחפש אוכל סיני, שכן המסעדות הסיניות ידועות במהירות, במנות נדיבות ובמחירים נמוכים. שיטוט קצר הביא אותנו לפאתי מסעדה קטנה עם בעלים היפראקטיבי במיוחד.

"אני מבטיח לא להפוך אתכם לטבעונים", הוא הצהיר כשראה שאנחנו מתלבטים מה להזמין. "אכלו כל מה שביכולתכם ב-6 ליש"ט, אבל אז אתם חייבים להקשיב לבדיחות. אל תדאגו, הן בחינם". למרות הבדיחות התיישבנו, ויחד עם האוכל קיבלנו שיחה ארוכה שבה האיש לא הפסיק לדבר בשבחה של הטבעונות. שבויים בתוך בדיחות קרש אינסופיות הגענו למסקנה כי אכן מדובר בחיים טובים יותר. בדיעבד, אני בטוחה שזו היתה מנת יתר של סויה ששיבשה את מחשבותי וגרמה לי לשקול ברצינות לערוק לצד הטבעוני.

עם זאת, מפעם לפעם (לרוב זה קורה כשהבשר או הדגים לא מספיקים להפשיר) נוחתת על שולחננו ארוחת ערב בהשראת המסעדה ההיא (למרות שהיא יפנית): טופו מוקפץ עם בצל ירוק וג'ינג'ר – או בקיצור, אגדאשי טופו. הטריק הוא לוודא שיש ג'ינג'ר ובצל ירוק במקרר, ועם השאר אפשר לשחק. בכל מקרה, הכינו את כל המרכיבים מראש – אם המנה תבלה יותר מדי זמן על האש היא תצא סמרטוטית.

 

אגדאשי טופו

 

מרכיבים (2 מנות)

1 קוביית טופו (כ-300 גרם)

5-4 כפות קורנפלור (לא חובה)

שמן לטיגון

2 שיני שום מגוררות

1 חתיכת ג'ינג'ר טרי בגודל אגודל, מגוררת

3 בצלים ירוקים קצוצים דק (כולל החלק הלבן)

1 קופסת שימורים של פטריות חתוכות, מסוננת היטב

1 גזר בינוני, מגורר או חתוך לרצועות דקות

1 כפית אבקת/גרגירי דאשי (להשיג בחנויות לאוכל אסייתי ובחלק מחנויות הטבע) או אבקת מרק בטעם עוף או פטריות, מהולה בכוס מים רותחים

4-3 כפות רוטב סויה

שמן שומשום (לא חובה)

מעט שומשום שנקלה מעט במחבת יבשה (לא חובה)

 

אופן ההכנה

1. חותכים את הטופו לקוביות בגודל של כ-1 ס"מ ומגלגלים בקורנפלור, לציפוי (טיפ: אפשר לשים את הקורנפלור וקוביות הטופו בשקית סנדביצ'ים נקייה ולנער. כך הקורנפלור לא ילכלך את המטבח והקוביות יצופו היטב).

2. יוצקים מעט שמן למחבת ומחממים על אש גבוהה. מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים כ-5 דקות, עד שהן מזהיבות. בזמן הטיגון הופכים אותן, כדי שיזהיבו מכל הצדדים.

3. מעבירים את הקוביות לצלחת שרופדה במגבות נייר לספיגת השמן.

4. מחממים שמן בווק (או במחבת גדולה) ומטגנים בו כדקה את השום, הג'ינג'ר והבצל הירוק תוך ערבוב (יש להמשיך ולערבב במשך כל זמן ההכנה).

5. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כדקה. מוסיפים גם את הגזר ומטגנים עוד כדקה.

6. מוסיפים את כוס המרק, רוטב הסויה, שמן השומשום ויתרת הבצל, ומבשלים 4-3 דקות. מורידים מהאש.

7. מוסיפים את קוביות הטופו לווק, מערבבים ומגישים חם, מקושט בשומשום.