ירושלים לא שוקטת על עתיקותם של אבניה ההיסטוריות ואם שניים רבות הייתה שקועה בתרדמת אילן ואבן, הרי שבשנים האחרונות היא לא מפסיקה לחדש ולהתחדש בקצב מסחרר. רק לפני שלושה חודשים תרנו אותה במרתון של אירועים ובילויים בלילות הלבנים של חמשושלים ועכשיו שבנו אליה כדי לדגום את "שאון החורף" - אירועי אומנות, מוזיקה, אוכל ואלכוהול שיוציאו אתכם בערב מהבית, גם אם בחוץ קור כלבים.

 

 

איפה מטיילים?

 

פתחנו חלון, השקפנו מגבוה על בתיה היפים של שכונת בקעה ומיד רקמנו תוכנית לטייל רגלית בשכונה וללכת לאיבוד בין הרחובות הקטנים כאילו היינו תיירים בעיר זרה. ואכן סמטאותיה וחצרותיה של השכונה, שנבנתה בראשית המאה ה־19, מהלכים קסם ומזכירים את נווה צדק ויפו העתיקה.

 

הבתים נבנו על ידי ערבים עשירים, בריטים בימי מלחמת העולם הראשונה, ארמנים, יוונים ולבסוף אנחנו. בשכונה נוצר סגנון בנייה אקלקטי של מזרח ומערב עם קשתות אבן מפוארות, שערי ברזל יפהפיים, מרפסות תלויות מקושטות באדניות פורחות בשלל צבעים, חצרות גדולות עם עצי פרי שבלי בושה הצצנו לתוכן. בניגוד לרחובותיה השקטים של בית לחם, רחובה הראשי של השכונה, שוקק והומה בתי קפה מקסימים לצד גלנטריות, מספרות, ירקנים ומכולות - חנויות שכונתיות שנראות כאילו נעצרו בזמן, וזה סוד קסמם.

 

בקעה נושקת לפארק המסילה החדש ולמושבה הגרמנית, עוד שכונה יפהפייה שהוקמה על ידי הטמפלרים, שגם היא סוג של חו"ל ירושלמי שעושה לנו נעים בעין ובלב.

 

  • שכונת בקעה – בין הרחובות בית לחם, ראובן, שמעון ודרך מסילת הרכבת

 

סוג של חו"ל ירושלמי. שכונת בקעה (צילום: אריאלה אפללו)
סוג של חו"ל ירושלמי. שכונת בקעה (צילום: אריאלה אפללו)

 

איפה מבלים?

 

ויהי בוקר ויהי ערב ויצאנו לחגוג בחסות רשות הצעירים של העירייה שמינפה את לילות שני של חודש פברואר לטובת הסטודנטים וצעירי העיר. החבורה הלכה נגד הזרם, לא נתנה לקור להשפיע על הבילוי שלנו והגתה את הפורמט החורפי בעיקר כדי להוציא אותנו מההתחפרות מתחת לפוך וההיצמדות לתנור.

 

בתוכנית הבילויים התוססת יזמו שלל אירועים והופעות מוזיקה של ההרכבים אמזונה קוס, פיקה מגריק ושלושת הקרועים שיופיעו בבר הקסטה, הקרנות וידאו על חלונות ראווה ועל חומת בית המעצר במגרש הרוסים, תערוכה של אמני רחוב אנונימיים שמוצגת על גדר של אתר בנייה, תערוכת אמנות אופנה בחלל הנטוש של אמריקן אפרל, סדנת אמן ומסיבה עם די.ג'יי Mash בבר אוגנדה, שוק קחתן וסדנאות סביבתיות בבית החברתי, הופעה באוהל שיוקם בגינת ציבורית, סדנה להכנת בירה ביתית, סדנה שבה תגלו את סודות הכנת הקורנביף וסדנת בישול של אוכל בלקני בבר תל אביב שלאחריה יתקיים רייב בלקני בניצוחו של די.ג'יי Balkadan.

 

כל האקשן התרבותי יתקיים ללא תשלום ויתפרס במרכזי התרבות, בגלריות, בברים שברחובות יפו, הלני המלכה, אריסטובולוס, הורקנוס, ריבלין, דונאס וסולומון (ב־20.2) וברחובות עזה, בן מימון, האר"י, בלפור, מטודלה, רד"ק ואברבנאל (ב־27.2). גם מסעדות והברים התגייסו לאקשן הלילי ויגישו בירות, דרינקים וצ'ייסרים במחירים מוזלים.

 

 

 

 תערוכות אמנות ואופנה באמריקן אפרל (צילום: נור כהן)
תערוכות אמנות ואופנה באמריקן אפרל (צילום: נור כהן)

 

איפה לנים

 

אם בחידושי העיר עסקינן, עד שישיקו ברב פאר והדר את הוולדורף אסטוריה האקסקלוסיבי, הלכנו לדגום את תמר רזידנס, מלון סוויטות שהושק לאחרונה. לראשון צריך יהיה לקחת משכנתה כדי ללון בו לילה ובשני, באותו המחיר תוכלו להתארח עם כל המשפחה במשך שבוע שלם. הרזידנס מתפרש על שלושה בניינים חדשים, זהים וצמודים זה לזה ובו 32 סוויטות, חלקן צמודות גינה, שבכל אחת סלון, חדר שינה ומטבחון לארח בנוחות עד ארבעה אורחים. בקומות האחרונה שלושה פנטהאוזים, בהם סלון, שני חדרי שינה, שירותים כפולים, מטבח מאובזר ומרפסת גדולה המשקיפה לנוף הנפלא של העיר.

 

המלון מספק לאורחים אינטרנט אלחוטי ללא תשלום, שיחות בינלאומיות בעלות מזערית ושירותי קונסיירז' שדואג לקניות, כביסה, כרטיסים למופעים, הזמנות למסעדות וכו'. סמיכותו של המלון למרכזי בילוי וטיול הופכת אותו לאטרקטיבי ביותר לאירוח זוגות, משפחות וכן לאנשי עסקים שמאכלסים אותו בעיקר באמצע השבוע. במלון לא מגישים ארוחות, אבל שפע בתי הקפה והמסעדות ברחוב עמק רפאים ובמתחם תחנת הרכבת לא ישאירו אתכם רעבים, מה גם שבחזית המלון ממוקם הגרנד קפה והאורחים מקבלים הנחה.

 

תמר רזידנס, ירושלים. 600־1,000 שקל ללילה לעד 4 אורחים בסוויטה, 2,200־3,000 שקל ללילה לעד 6 אורחים בפנטהאוז

 

איפה אוכלים?

 

הגראנד קפה נפתח לפני כחודשים ומיד הפך לאתר עלייה לרגל בגלל עיצובו בשיק פריזאי ובשל האוכל הנהדר שמגישים עדי טלמור והשף מרכוס גרשקוביץ, שועלי מסעדות ותיקים ומוכרים בעיר. בין הבריוש, לקרואסון שקדים ולאגס בנדיקט תשמעו פטפוטים בשפות זרות כי המקום הוא גם חביבם של התיירים. ארוחות הבוקר המוגשות גדולות ונדיבות וראויות לציון ביצי העין שהונחו על רושטי; הישראלית הגדולה שכללה מיני מוזלי, גבינות, טפנד, עגבניות מיובשות, סלט טונה, מטבלים, סלט ירקות עשיר, ריבה וביצים; סלט הקפרזה והאגס בנדיקט שהונח על בריוש עליו תרד, מעל סלמון ועל הכל ניגר רוטב הולנדייז. במקרר עוגות מדוגמות בהן טארט לימון, אגסים ושקדים, פאי פירות, עוגיות מקרון ועוגות מוס גבינה.

 

  • גראנד קפה, דרך בית לחם 70, 02-5702702, כשר וסגור בשבת

 

 

אנג'ליקה התמקמה בש"ץ, מדרחוב קטן ויפה שמוסיף לתפאורתה האלגנטית עם המפות הצחורות והשנדליר המנצנץ. היא צמודה לבניין היפה של האקדמיה לאמנות בצלאל וגם בה מתרחשת סוג של אמנות, קולינרית, אותה יוצר השף המוכשר מרקוס גרשקוביץ שמאחוריו קילומטרז' של בישול בטובות ממסעדות הארץ. מרקוס יצר שעטנז של מטבח גורמה עם מאפיינים איטלקיים וירושלמיים כמו במנות המנצחות של חציל בלאדי שרוף מעליו מניפת כתף טלה, לימונים כבושים ותיבול של אריסה; סלט אנדיב עם סלק, אגסים ביין לבן וזעפרן ופקאנים מסוכרים לקישוט; תבשיל חורפי של בשר שפונדרה עם יין אדום וירקות שורש ואנטרקוט עסיסי עם בצלים, פורטבולו וארטישוק ירושלמי. את מכשול הכשרות צלח בכבוד עם קינוחים של טפיוקה בחלב קוקוס וגלידת וניל פרווה מצוינת.

 

  • מסעדת אנג'ליקה, שץ 7, 02-6230056. כשר וסגור בשבת.

 

 

חביב התיירים. גראנד קפה (צילום: אריאלה אפללו)
חביב התיירים. גראנד קפה (צילום: אריאלה אפללו)

 

על הדרך: פסטיבל הקרח הבינלאומי

 

 

עולם האגדות ("עמי ותמי" ו"שלגייה"), סיפורי ילדות ("דירה להשכיר" ו"מיץ פטל") ובר קרח הם רק חלק מהמיצגים שיהפכו את הבירה לעיר הקרח הישראלית כדוגמת אלה שבעיר חארבין בסין ובברוז' בבלגיה. על עשרות הפסלים ומיצגי הקרח של מגדל דוד, תחנת הקמח ופסל המפלצת העירונית עמלו 35 אמנים ופסלים סינים שיאירו אותם בתאורה צבעונית. המתחם יקורר בטמפרטורה של 10- מעלות כדי לשמור על הפסלים במצב קפוא וכדי שגם אתם לא תקפאו יחלקו לכם מעילים מיוחדים בכניסה. בין המציגים הכשירו גם מגלשות קרח, משטח החלקה ומתחם הופעות.

 

 

 

במצב קפוא (צילום: פרובינצית הילונגג'יאנג בע''מ)
במצב קפוא (צילום: פרובינצית הילונגג'יאנג בע''מ)

 

  • קליק אחד ויש לכם מנוי לפנאי פלוס