קדירת שורשים

 

מרכיבים

  • 2 גזרים
  • 2 בצלים לבנים או סגולים
  • 1 קולורבי
  • 1 לפת
  • 2 תפוחי אדמה
  • 3 ארטישוקים ירושלמיים
  • 1 שומר
  • 1 סלק
  • שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 50 גרם חמאה
  • 5 עלי מרווה
  • 10 ענפי תימין
  • 2 כוסות יין לבן
  • 2 כפות סוכר חום

 

אופן ההכנה

1. קולפים ירקות וחוצים (או חותכים לרבעים).

2. שמים את כל הירקות בתבנית צלייה, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

3. מפזרים מעל חמאה, עלי מרווה וענפי תימין. יוצקים על הכל יין לבן מהול בסוכר החום.

4. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כשעה ורבע. מסירים את רדיד האלומיניום ומשחימים כרבע שעה. מגישים חם.

 

מרק תפוחי אדמה וכרישה

 

מרכיבים

  • 50 גרם חמאה
  • 450 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ
  • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות
  • 450 גרם כרישה (החלק הלבן בלבד), פרוסה
  • 850 מ"ל-1.2 ליטרים ציר ירקות או עוף
  • 142 מ"ל שמנת מתוקה
  • 125 מ"ל חלב
  • מלח, פלפל

להגשה

  • 1 כרישה (החלק הלבן בלבד)
  • מעט חמאה
  • עירית קצוצה

 

אופן ההכנה

1. ממיסים את החמאה בסיר כבד עד שהיא מעלה קצף. מוסיפים את תפוחי האדמה, הבצל והכרישה ומאדים בחמאה תוך ערבוב. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

2. מכסים את הירקות בנייר כסף, נכסים במכסה ומאדים 10 דקות עד לריכוך.

3. מסירים את המכסה והנייר ומוסיפים את הציר. מבשלים כ-5 דקות.

4. טוחנים בבלנדר את הירקות למרקם חלק.

5. מחזירים את המרק לסיר, מוסיפים 3/4 מכמות השמנת ואת כל החלב ומביאים לרתיחה.

6. קוצצים את הכרישה להגשה ומטגנים במחבת נפרדת עם מעט חמאה.

7. יוצקים לצלחות הגשה, מוסיפים את שארית השמנת, ומפזרים את הכרישה המטוגנת ועירית. מפלפלים ומגישים מייד.

 

טרטר טלה עם ראש סלרי

 

מרכיבים

  • 200 גרם שוק טלה
  • 1 ראש סלרי קלוף
  • 1 בצל שאלוט
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 10 עלי בזיליקום סגול
  • 1 כפית עירית
  • 1 כפית שמן כמהין
  • מיץ מ-1 לימון
  • מלח, פלפל

 

אופן ההכנה

1. קוצצים את כל החומרים היטב.

2. מאדים במחבת עם מעט מאד שמן זית את הסלרי. מקררים. מתבלים בשמן כמהין מלח ופלפל שחור.

3. מערבבים את כל החומרים ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית.

4. מזלפים על המנה מיץ לימון ומגישים מייד, מומלץ לצד קרם פטרוזיליה.

 

צ'יפס שורש פטרוזילה עם איולי חזרת

 

מרכיבים

לצ'יפס

  • 4 שורשי פטרוזיליה קלופים
  • שמן עמוק לטיגון

לאיולי

  • 9 חלמונים
  • 1 ביצה
  • 40 גרם חרדל חלק
  • 100 מ"ל מיץ לימון
  • 850 מ"ל שמן תירס
  • 30 גרם חזרת טרייה מגוררת

 

אופן ההכנה

1. הצ'יפס: חותכים את השורשים לאורכם דק ככל האפשר.

2. מטגנים את הפרוסות בשמן עמוק.

3. האיולי: מערבבים את כל החומרים פרט לשמן.

4. מזליפים תוך ערבוב את השמן באיטיות ליצירת אמולסיה.