קציצות דגים מרוקאיות

6 מנות

 

מרכיבים

לקציצות

  • 1 ק"ג בשר דגים לבן טחון
  • 2 פרוסות חלה מושרת במים וסחוטה
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 1 בצל לבן קצוץ דק
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל
  • ביצה
  • 5 שיני שום כתושות
לרוטב

  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 4 עגבניות קצוצות
  • 1 כף פפריקה מרוקאית- של נווה תבלין
  • כפית כמון
  • צרור כוסברה קצוצה
  • פלפל אדום חריף פרוס דק
  • כף גדושה אריסה מרוקאית
  • כפית שטוחה כורכום
  • עשר שיני שום כתושות
  • 3 וחצי כוסות מים

 

אופן ההכנה

1. יוצרים קציצות מכל חומרי הקציצות ועושים כדורים בגודל 70 גרם ומקררים.

2. מרססים שמן בסיר עם מרסס השמן של קאסה איטליאנה

3. בסיר רחב מטגנים את השום, העגבניות, הפלפל ומוסיפים את שאר החומרים.

4. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, מכניסים את הקציצות אחת אחת ומבשלים 35 דקות.

 

השניצל המושלם

 

מרכיבים

  • 1/2 ק"ג חזה עוף (פרוס דק)
  • 2 ביצים
  • כפית חרדל
  • כפית דבש
  • כפית פפריקה מתוקה
  • שן שום כתושה
  • מלח
  • פלפל
  • קמח לקימוח
  • פירורי לחם מלא (עדן טבע)
  • שמן קנולה לטיגון

 

אופן ההכנה

1. מערבבים את הביצים, החרדל, הדבש, פפריקה, שום, מלח ופלפל. שמים כמה כפיות מים.

2. מקמחים את השניצלים ושמים בתערובת הביצים.

3. מצפים בפירורי לחם.

4. מטגנים בשמן חצי עמוק עד להזהבה משני הכיוונים.

  

מאפה יווני של פטה ועגבניות

10-12 מאפים

 

מרכיבים

  • חבילת עלי פילו
  • 250 גרם גבינת פטה
  • חופן תרד
  • 250 גרם עגבניות שרי
  • 8 שיני שום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • ביצה להברשה

 

אופן ההכנה

1. במחבת כבדה יוצקים את השמן זית ומטגנים את השום, העגבניות והתרד ומקררים.

2. פורסים שלושה עלי פילו ומסדרים את המלית והגבינה ומגלגלים כמו רולדה.

3. מברישים ביצה ואופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה.