מרכיבים (כ70- מקלונים)
לבצק
- 3 1/2 כוסות 500) גרם) קמח
- 1 כוס 125) גרם) קמח מלא
- 2 חלמונים
- 1 גביע 200) מ"ל) שמנת חמוצה
- 1 כפית גדושה מלח
- 400 גרם חמאה או 200 גרם חמאה + 200 גרם מרגרינה (השימוש במרגרינה יהפוך את המקלונים למעט יותר פריכים)
לציפוי
- 1 ביצה טרופה
- 1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים שתי תבניות תנור בניירות אפייה.
- שמים במכל מעבד המזון את כל מרכיבי הבצק ומעבדים כמה פעמים בהפסקות ")פולסים(" עד לקבלת בצק.
- מוציאים את הבצק מהמעבד ולשים אותו רק עד שהוא הופך לאחיד (אם הבצק דביק מדי מוסיפים בהדרגה 3-2 כפות קמח).
- מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים ל3- חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1 ס"מ.
- חותכים כל עלה לפסים ברוחב 1 ס"מ, אוחזים בכל פס בצק בקצוות בשתי הידיים ומסובבים לכיוונים הפוכים לקבלת צורת בורג.
- מניחים את המקלות בתבנית, מברישים בביצה הטרופה וזורים מעל גבינה.
- אופים 15 דקות עד הזהבה. מצננים לגמרי ושומרים בקופסה אטומה 4-3 ימים. אפשר להקפיא את המקלונים עד שבועיים ולחמם לפני ההגשה.