המתכון באדיבות רינת צדוק מ"מאפיית לחמים".
מרכיבים (36-30 יחידות)
לבצק
- 400 גרם בצק עלים עם חמאה (נמכר בכל רשתות השיווק)
- סוכר לזרייה על הבצק
למרקחת השזיפים
- 200 גרם שזיפים יבשים מגולענים
- 80 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) סוכר
- 100 מ"ל (1/2 כוס פחות 1 כף) מים
- 30 מ"ל (2 כפות) ברנדי או קוניאק (לא חובה)
להגשה
- 2 גלילים של גבינת עזים ("פרומעז")
אופן ההכנה
הבצק
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
- מניחים את הבצק בתבנית.
- מחוררים את הבצק באמצעות מזלג, כדי שלא ייווצרו בו בועות אוויר.
- מפזרים על הבצק שכבת סוכר דקה באופן אחיד.
- אופים כ-10 דקות ומוציאים מהתנור. מניחים על הבצק נייר אפייה ותבנית נוספת, שתשמש משקולת. לוחצים על התבנית כדי לשטח מעט את הבצק.
- מורידים את טמפרטורת התנור ל-175 מעלות, ואופים את הבצק 12 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ובודקים את גוון הבצק, שצריך להיות חום זהוב. אם הוא אינו זהוב מספיק, אופים כמה דקות נוספות.
מרקחת השזיפים
- שמים בסיר את המים, הסוכר והשזיפים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים מעט והשזיפים מתרככים.
- מוסיפים את הברנדי, מערבבים ומורידים מהאש.
הרכבת המנה
- חותכים את בצק העלים לריבועים בגודל 4X4 ס"מ באמצעות סכין משוננת.
- מניחים על כל ריבוע מעט גבינה וריבת שזיפים.