המתכון באדיבות רינת צדוק מ"מאפיית לחמים".

 

מרכיבים (36-30 יחידות)

 

לבצק

  • 400 גרם בצק עלים עם חמאה (נמכר בכל רשתות השיווק)
  • סוכר לזרייה על הבצק

 

למרקחת השזיפים

  • 200 גרם שזיפים יבשים מגולענים
  • 80 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) סוכר
  • 100 מ"ל (1/2 כוס פחות 1 כף) מים
  • 30 מ"ל (2 כפות) ברנדי או קוניאק (לא חובה)

 

להגשה

  • 2 גלילים של גבינת עזים ("פרומעז")

 

אופן ההכנה

 

הבצק

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
  3. מניחים את הבצק בתבנית.
  4. מחוררים את הבצק באמצעות מזלג, כדי שלא ייווצרו בו בועות אוויר.
  5. מפזרים על הבצק שכבת סוכר דקה באופן אחיד.
  6. אופים כ-10 דקות ומוציאים מהתנור. מניחים על הבצק נייר אפייה ותבנית נוספת, שתשמש משקולת. לוחצים על התבנית כדי לשטח מעט את הבצק.
  7. מורידים את טמפרטורת התנור ל-175 מעלות, ואופים את הבצק 12 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ובודקים את גוון הבצק, שצריך להיות חום זהוב. אם הוא אינו זהוב מספיק, אופים כמה דקות נוספות.

 

מרקחת השזיפים

  1. שמים בסיר את המים, הסוכר והשזיפים.
  2. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים מעט והשזיפים מתרככים.
  3. מוסיפים את הברנדי, מערבבים ומורידים מהאש.

 

הרכבת המנה

  1. חותכים את בצק העלים לריבועים בגודל 4X4 ס"מ באמצעות סכין משוננת.
  2. מניחים על כל ריבוע מעט גבינה וריבת שזיפים.