סטייק מחבת וצלי תפוחי אדמה

4 מנות

 

מרכיבים

  • 4 סטייקים של אנטריקוט במשקל 200 גרם
  • 12 תפוחי אדמה בינוניים חצויים ומבושלים במים ומלח עד לריכוך
  • 4 שיני שום כתושות
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 2 עגבניות בשלות (רק מיץ וזרעי עגבנייה)
  • 3 ענפי טימין (רק העלים)
  • מלח גס ופלפל שחור
  • שמן זית

 

אופן ההכנה

1. בסיר קנדלה יוצקים מעט שמן זית וצולים את תפוחי האדמה עד להשחמה, מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.

2. משטחים מעט את הסטייקים וצולים במחבת עד לדרגת מידיום.

3. מערבבים את השום, פטרוזיליה, טימין, מיץ עגבניות ומעט שמן זית.

4. מסדרים על צלחת הגשה את תפוחי האדמה והסטייקים ויוצקים מעט מהרוטב ומגישים.

 

ע'יגה ירקות ביוגורט זעתר

 

מרכיבים לקציצות

  • צרור גדול פטרוזיליה קצוצה
  • צרור כוסברה קצוצה
  • צרור שמיר קצוץ
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1 תפוח אדמה גדול מגורר דק
  • 1 קישוא מגורד
  • חופן עלי תרד קצוצים
  • 3 ביצים
  • 3-4 כפות קמח
  • מלח
  • פלפל
  • שמן קנולה
מרכיבים ליוגורט זעתר

  • 1 כוס יוגורט עזים איכותי
  • כפית שטוחה זעתר
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל חומרי הקציצות (אם התערובת דלילה מוסיפים מעט קמח).

2. יוצרים קציצות ומטגנים בשמן קנולה (חצי עמוק).

3. מערבבים את חומרי היוגורט ומגישים.

 

סביצ'ה דניס וסלט ערבי

6 מנות

 

מרכיבים

  • 500 גרם דניס נקי מעור ועצמות חתוך לקוביות 1*1
  • 1 מלפפון חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל סגול קטן חתוך לקוביות קטנות
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות ללא הגרעינים והליבה
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
  • מלח ים
  • שמן זית
  • מיץ מלימון אחד

 

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל חומרי הסביצ'ה מתבלים במיל לימון, מלח ושמן זית.

2. מגישים לצד טחינה טובה.