המתכון באדיבות חברת "אחוה".
עוד בערוץ האוכל של Xnet:
מרכיבים
תבנית קוגלהוף או 2 תבניות אינגליש קייק
- 4 ביצים קטנות
- 1/4 2 כוסות (450 גרם) סוכר
- 3/4 כוס (150 גרם) שמן קנולה
- 2 כפות ליקר אמרטו (לא חובה, אפשר להוסיף במקומו 2 כפות מים)
- 2 כוסות גזר מגורד דק בפומפייה
- 1/2 כוס (100 גרם) טחינה גולמית
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית קינמון
- קורט ציפורן (כ-1/8 כפית)
- קורט מלח
- 1/2 1 כוסות פירות יבשים ואגוזים, לפי הטעם (דבלים, משמשים, אגוזי מלך, פיסטוק קלוי, דובדבנים מיובשים שהושרו לילה בליקר או ברנדי וכדומה)
להגשה
- חלבה מסולסלת
- פיסטוקים קלויים
- סילאן
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות במצב טורבו. משמנים תבנית קוגלהוף או 2 תבניות אינגליש קייק.
- מקציפים את הביצים והסוכר כ-5 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. ממשיכים בהקצפה ומוסיפים לאט את השמן, הליקר, הגזר המגורד והטחינה. מפסיקים להקציף ברגע שהתערובת הופכת לאחידה.
- מנפים את הקמח לקערה נפרדת. מוסיפים את הסודה לשתייה, הקינמון, הציפורן והמלח, ומערבבים.
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים באטיות רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבבו כמה שפחות, אחרת העוגה תהיה דחוסה מאוד).
- מוסיפים את הפירות היבשים ומקפלים אותם לתוך התערובת בעזרת מרית.
- יוצקים לתבנית (או לתבניות) ואופים 55-50 דקות, עד שקיסם הננעץ לעומק העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר וזורים עליה חלבה מסולסלת ופיסטוקים קלויים.
- פורסים ומזלפים על הפרוסות מעט סילאן.