מרכיבים (6 מנות)

  • 5 סלקים בינוניים
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 50 גרם גבינת רוקפור
  • 1/3 כוס אגוזי מלך
  • שמן זית
  • חומץ בלסמי
  • סילאן

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. עוטפים את הסלקים בנייר אלומיניום ואופים אותם כשעה, עד שהם מתרככים. מצננים לטמפרטורת החדר.
  3. חותכים את הסלקים לרבעים ושמים בקערה. מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי וסילאן לפי הטעם ומערבבים. מניחים לחצי שעה לספיגת טעמים.
  4. מסדרים את הסלקים בצלחת גדולה ושטוחה, ובעזרת כף שמים מפזרים ביניהם תלוליות של שמנת חמוצה. מפזרים מעל את גבינת הרוקפור והאגוזים.

 

  • רועי אגאי הוא שף מסעדת בית היין שבקיבוץ מעברות