מרכיבים
15 יחידות בתבנית שקעים
- 50 גרם חמאה מומסת
- 3/4 2 כוסות (385 גרם) קמח
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- מלח
- פלפל לבן
- 1 ביצה
- 1 פחית (330 מ"ל) בירה לבנה
- 1/4 כוס עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות
- 8 פילטים של אנשובי, חתוכים לקוביות
- לקישוט: עגבניות שרי חצויות
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את שקעי התבנית בחמאה המומסת.
- שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, מלח ופלפל, ומערבבים.
- שמים בקערה נפרדת את הביצה, הבירה, העגבניות המיובשות והאנשובי ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- מעבירים את תוכן קערת התערובת לקערת הקמח ומערבבים בכמה שפחות בחישות לתערובת אחידה (ערבוב יתר יהפוך את המאפינס לקשים).
- יוצקים את התערובת לשקעי התבנית, ומניחים על כל מאפין 3-2 חצאי עגבניות שרי.
- אופים 30-25 דקות, עד שהמאפינס יציבים וזהובים.
- מומלץ להגיש לצד חמאה מתובלת בפלפל שחור, שמיר קצוץ ושום קצוץ.