מרכיבים

15 יחידות בתבנית שקעים

 

  • 50 גרם חמאה מומסת ‭
  • 3/4 2 כוסות (385 גרם) קמח ‭
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה ‭
  • 1/2‬ כפית סודה לשתייה
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1 ביצה
  • 1 פחית (330 מ"ל) בירה לבנה ‭
  • 1/4‬ כוס עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות
  • 8 פילטים של אנשובי, חתוכים לקוביות
  • לקישוט: עגבניות שרי חצויות

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את שקעי התבנית בחמאה המומסת.
  2. שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, מלח ופלפל, ומערבבים.
  3. שמים בקערה נפרדת את הביצה, הבירה, העגבניות המיובשות והאנשובי ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  4. מעבירים את תוכן קערת התערובת לקערת הקמח ומערבבים בכמה שפחות בחישות לתערובת אחידה (ערבוב יתר יהפוך את המאפינס לקשים).
  5. יוצקים את התערובת לשקעי התבנית, ומניחים על כל מאפין 3-2 חצאי עגבניות שרי.
  6. אופים 30-25 דקות, עד שהמאפינס יציבים וזהובים.
  7. מומלץ להגיש לצד חמאה מתובלת בפלפל שחור, שמיר קצוץ ושום קצוץ.