מרכיבים
12 יחידות בתבנית שקעים
- 2 1/4 כוסות (315 גרם) קמח
- 2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1 כוס (240 מ"ל) יוגורט
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת חמוצה
- 2 ביצים
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס עירית קצוצה
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את שקעי התבנית.
- שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים.
- שמים בקערה נפרדת את שאר המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- יוצקים את תערובת היוגורט לקערת הקמח ומערבבים בכמה שפחות בחישות, רק עד לקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יהפוך את המאפינס לקשים).
- יוצקים את התערובת לשקעים ואופים 25 דקות, עד הזהבה.
- מחלצים ומגישים חם.
גיוון
- רצוי להגיש את המאפינס לצד יוגורט מתובל: מערבבים 2 גביעי יוגורט, 1 צרור שמיר קצוץ, 1 שן שום קלופה וקצוצה, קליפה מגוררת מלימון אחד, מלח ופלפל שחור.