מרכיבים
12 יחידות בתבנית שקעים
- 1 שקית (30 גרם) פטריות פורצ'יני מיובשות
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות
- 4 פטריות גדולות (למשל: חורש, שמפיניון יער, שיטאקי), חתוכות לקוביות קטנות
- 1/2 כפית עלעלי טימין
- 1/2 כפית מחטי רוזמרין
- 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
- מלח
- פלפל שחור
- 3 ביצים
- 1/2 1 מכלים (300 מ"ל) שמנת חמוצה
- 100 גרם חמאה, מומסת
- 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
אופן ההכנה
- שמים את הפטריות המיובשות בקערה, יוצקים עליהן מים חמים ומשרים 4-3 שעות. מסננים וקוצצים דק. שומרים בצד כ-2 כפות מהפטריות לקישוט.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את שקעי התבנית.
- יוצקים את שמן הזית למחבת ומחממים. מוסיפים את הבצל, את הפטריות, הטמין, הרוזמרין ואגוז המוסקט, ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים שוב ומסירים מהכיריים. מצננים קלות ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את הביצים, השמנת והחמאה, ומערבבים לבלילה אחידה.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יהפוך את המאפינס לקשים).
- יוצקים את התערובת לשקעים, זורים מעל כל תבנית מהפטריות ששמרנו ואופים כ-25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים.
- מחלצים מהשקעים ומגישים חם.