קציצות בקר ממולאות שום

 

מרכיבים

  • 1 קילוגרם בשר בקר
  • 1 ביצה
  • 3 פרוסות לחם ללא קרום
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1/2 כוס כוסברה
  • 20 שיני שום טריות ללא קליפה

לציפוי

  • 1 כוס קמח
  • 2 ביצים
  • שמן אבוקדו לטיגון

לתבשיל

  • 1 ליטר ציר עוף
  • 2 בצלים קצוצים

 

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות.

2. יוצרים מהתערובת קציצות ומניחים במרכז כל קציצה שן שום.

3. טובלים את הקציצות בקמח ואז בביצה ומטגנים במחבת עם שמן אבוקדו.

4. מטגנים בסיר אחר את הבצלים בשמן אבוקדו ומניחים עליהם את הקציצות. יוצקים ציר עוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות.

 

מרק שום

 

מרכיבים

  • 3 ראשי שום מפורקים ולא קלופים
  • 18 שיני שום קלופות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חמאה
  • 3 בצלים פרוסים
  • 2 כפות תימין טרי קצוץ
  • 1 ליטר ציר עוף
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה

להגשה

  • מעט גבינת פרמזן מגוררת
  • מיץ לימון טרי
  • מלח, פלפל שחור

 

אופן ההכנה

1. מניחים את שיני השום (הלא קלופות) בתבנית. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל, ומערבבים. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעה עד שהשום רך.

2. מצננים מעט וסוחטים את השום הרך מהקליפות.

3. מטגנים את הבצל בחמאה עם התימין כ-8-6 דקות, עד שהבצל הופך שקוף.

4. מוסיפים את השום האפוי ואת השום הטרי. מטגנים 5 דקות נוספות ומוסיפים את הציר (או המים). מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה חצי שעה.

5. מעבדים את המרק בבלנדר מוט עד שהוא חלק לגמרי.

6. מוסיפים שמנת מתוקה ומתבלים.

7. מערבבים עם מעט גבינת פרמזן ומיץ לימון. מגישים חם.

 

שום קונפי בשמן זית ודבש

 

מרכיבים

  • 40 שיני שום עם הקליפה
  • 3 ענפי תימין
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 ליטר שמן זית

 

אופן ההכנה

1. שמים הכל בסיר קטן ומבשלים על אש קטנה 40 דקות.

 

ממרח שום

 

מרכיבים

  • 10 ראשי שום חצויים
  • מעט שמן זית, לציפוי הראשים
  • שום קונפי מוכן (ראו מתכון)
  • 1 חלמון
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח

 

אופן ההכנה

1. עוטפים בנייר כסף כל חצי ראש שום ואופים כ-20 דקות עד חצי שעה בחום של 180 מעלות עד לריכוך.

2. לוחצים ומרוקנים את תוכן השום מהראשים.

3. טוחנים בבלנדר מוט את תוכן השום, השום קונפי והחלמון ומוסיפים בהזלפה את השמן והמלח.