רוסטביף בצימיצ'ורי, טחינה גולמית וסלט עגבניות

 

מרכיבים

  • 1 וחצי סינטה
  • 10 שיני שום
  • 1/4+1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות צימיצ'ורי (תבלין)
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 2 עגבניות קצוצות
  • צרור בצל ירוק קצוץ
  • צ'ילי טרי פרוס דק
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס דק

 

אופן ההכנה

1 מעסים את הרוסטביף במלח, פלפל ושמן זית, יוצרים חריצים ודוחפים את שיני השום פנימה.

2. צולים בתנור ב-250 מעלות, 30 דקות ומורידים טמפרטורה ל-200 מעלות וצולים 30 דקות נוספות.

3. מערבבים את חומרי הסלט.

4. פורסים את הסינטה לפרוסות של 1 ס"מ ומגישים עם טחינה גולמית וסלט עגבניות.

 

מרק ירקות טריים

6 מנות

 

מרכיבים

  • 2 ליטר ציר ירקות
  • סלסלת פטריות חתוכות לקוביות
  • צרור בצל ירוק קצוץ
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 25 עגבניות שרי חצויות
  • צרור נבטים עבים
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית

 

אופן ההכנה

1. מסדרים את צלחות ההגשה עם הירקות.

2. מביאים לרתיחה את הציר ירקות.

3. ויוצקים את הציר לקערות הגשה.

4. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית.

 

סטייק "דקה" בטטות צלויות, טחינה גולמית וסילאן תמרים

4 מנות

 

מרכיבים

  • 8 פרוסות שיטל פרוסות דק
  • 4 בטטות קטנות
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס סילאן תמרים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • 1 וחצי מלח גס

 

אופן ההכנה

1. מסדרים במגש את המלח הגס ומעל את הבטטות ואופים בחום של 200 מעלות 40 דקות.

2. במחבת כבדה יוצקים מעט שמן זית וצולים את השייטל כחצי דקה מכל צד.

3. בצלחת הגשה מסדרים את הבטטות, חוצים לאורך, מפזרים מלח גס ופלפל שחור.