מבוסס על מתכון מהבלוג Lucullian Delights, עם שינויים קלים שלי.

 

מרכיבים (3-4 מנות)

  • 250 גרם פסטה (חצי חבילה) מהסוג האהוב עליכם
  • 1 בצל
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 פחית גרגירי חומוס משומרים (אפשר גם לזרוק פנימה את כל הפחית אם אתם חובבי חומוס, כמוני)
  • 1/2 כפית אורגנו
  • 1 כף מים
  • 2 כפות מיץ לימון

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. בינתיים פורסים את הבצל, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב (זה אמור לקחת 8-7 דקות).
  3. מוסיפים את גרגירי החומוס והאורגנו ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את המים ומיץ הלימון ומבשלים עוד דקה.
  4. מסננים את הפסטה ומעבירים לקערה. מוסיפים את תכולת המחבת לפסטה, מערבבים ומגישים חם.