עוגת תפוחים בחושה
מרכיבים (תבנית אינגליש קייק)
- 125 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח
- 3 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
- 3 גרם (1 כפית) סודה לשתייה
- 3 גרם (1 כפית) קינמון טחון
- 2 ביצים ועוד 1 חלמון בגודל L
- 210 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) סוכר חום
- 125 גרם (1/2 כוס ועוד 2 כפות) שמן
- 330 גרם תפוחי עץ ירוקים מגוררים (כשניים-שניים וחצי תפוחים)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-165 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק.
- מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון.
- מתקינים במיקסר את המקצף. שמים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר ומקציפים כ-5 דקות, עד שמתקבל קצף יציב.
- ממשיכים להקציף ומוסיפים את השמן בהדרגה בזרם דק.
- מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים את תערובת הקמח. ברגע שהקמח נבלע בתערובת הביצים מוסיפים את תפוחי העץ המגוררים וממשיכים לערבל רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (עיבוד יתר יפגע במרקם של העוגה).
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
עוד בערוץ האוכל של Xnet:
- עוגות בחושות: כך תכינו אותן כמו שצריך - מדריך
- כך תהפכו כל עוגה בחושה למשמינה פחות (ויש גם מתכונים)
- עוגיות תמרים מגולגלות: פרווה (בלי מרגרינה!) וטעימות-טעימות
עוגה בחושה עם פירות יבשים
מרכיבים (תבנית אינגליש קייק)
- 90 גרם (2/3 כוס) קמח לבן
- 3 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
- 4 גרם (1/2 כף) סודה לשתייה
- 3 גרם (1 כפית) אגוז מוסקט טחון
- 3 גרם (1 כפית) ג'ינג'ר טחון
- 45 גרם (1/3 כוס) קמח מלא
- 20 גרם (2 כפות) צימוקים לבנים או כהים
- 30 גרם (1/3 כוס) אגוזי מלך קצוצים גס
- 20 גרם (2 כפות) משמשים יבשים קצוצים גס
- 20 גרם (2 כפות) תמרים יבשים קצוצים גס
- 20 גרם (2 כפות) שזיפים יבשים קצוצים גס
- 25 גרם (1/4 כוס) בוטנים קצוצים גס
- 2 ביצים ועוד 1 חלמון בגודל L
- 110 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) סוכר לבן
- 110 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) סוכר חום
- 200 גרם גזר מגורד (כ-3 גזרים גדולים)
- 110 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) שמן
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק.
- מערבבים את הקמח הלבן עם אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המוסקט והג'ינג'ר.
- מערבבים את הקמח המלא עם הפירות היבשים והבוטנים.
- מתקינים במיקסר את המקצף. שמים את הביצים ואת שני סוגי הסוכר בקערת המיקסר ומקציפים כ-5 דקות, עד שמתקבל קצף יציב.
- ממשיכים להקציף ומוסיפים את השמן בהדרגה בזרם דק.
- מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים את שתי תערובות הקמח. ברגע שהקמח נבלע בתערובת הביצים מוסיפים את הגזר וממשיכים לערבל רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (עיבוד יתר יפגע במרקם של העוגה).
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
עוגת פרג בחושה עם אגוזים
מרכיבים (תבנית אינגליש קייק)
- 35 גרם (4 כפות) קמח לבן
- 4 גרם (1/2 כף) אבקת אפייה
- 1 גרם (1/2 כפית) סודה לשתייה
- 160 גרם חמאה רכה
- 225 גרם (1 כוס ועוד 2 כפות) סוכר לבן
- 80 גרם (1/3 כוס) סוכר חום
- 3 ביצים בגודל L, מופרדות
- 30 גרם (1/3 כוס) אגוזי לוז או אגוזים אחרים
- 140 גרם (1 כוס) פרג טחון
- 50 גרם (1/2 כוס) פתי בר טחונים
- קליפה מגוררת מלימון אחד
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק.
- מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והסודה לשתייה.
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את החמאה ושני סוגי הסוכר ומקציפים במשך כמה דקות, עד שנוצר קרם חלק.
- ממשיכים להקציף ומוסיפים לקערה את החלמונים – בכל פעם מוסיפים חלמון אחד ומחכים עד שייבלע בתערובת.
- מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים את הקמח. ברגע שהקמח נבלע בתערובת הביצים מוסיפים את שאר המרכיבים, פרט לחלבונים, וממשיכים לערבל רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (עיבוד יתר יפגע במרקם של העוגה).
- שמים את החלבונים בקערה נקייה ומקציפים במשך כמה דקות, עד שמתקבל קצף יציב. מקפלים את הקצף לתוך הבצק.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
- שף-קונדיטור תומר כבירי הוא ראש מגמת הפטיסרי ב"בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים
"