תמיד מעניין לראות איך שאריות האוכל משבת הופכות בתחילת השבוע לאוצר. אז אם נשאר לכם משבת עוף צלוי, אפשר לשדרג אותו באמצעות שידוך לסלט עם קוביות אבוקדו, כוסברה ומעט פלפל צ'ילי. עם כמעט אותם מרכיבים אפשר להכין גם ממרח גוואקמולה, למרוח בכריך (או טורטייה) ולהוסיף את רצועות העוף. אבל אם אתם כמוני, אתם בטח יודעים שכבר בעשר בבוקר הכריך הזה ייעלם, וסוגיית ארוחת הצהריים תישאר בעינה. כך שסלט, במקרה הזה, עדיף מבחינתי.

 

בהנחה שאתם לא מחשיבים את הזמן שנדרש לשטיפת עלי הכוסברה, זהו סלט מהיר שאפשר להכינו גם במשרד. וכמובן שלא חייבים לחכות לשאריות של שבת, ואפשר להכין אותו גם עם חזה עוף שנצלה במחבת (כמו זה שבתמונה).

 

 

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

 

 

מרכיבים (כ-2 מנות)

  • 2-1 אבוקדות (כן כן, ככה זה ברבים), מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1 צרור עלי כוסברה, קצוץ
  • 3 בצלים ירוקים פרוסים
  • 4 צנוניות פרוסות דק
  • 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ
  • עוף צלוי פרוס לרצועות (בהתאם לכמת שנשארה לכם) או חזה עוף (אני השתמשתי ב-3 חזות שיועדו לשניצלים)
  • מיץ מ-1/2 לימון (או יותר, לפי הטעם)
  • שמן (הוספתי ממש מעט)
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

אופן ההכנה

  1. מסדרים את הירקות בקערת הגשה ומתבלים במיץ הלימון, שמן, מלח ופלפל לפי הטעם.
  2. מוסיפים את רצועות העוף ומערבבים. אם מכינים חזה עוף במחבת: מערבבים 3 שיני שום קצוצות עם 3 כפות שמן זית וקורט מלח. מעסים את העוף בתערובת ומניחים ל-15 דקות (או לזמן הדרוש כדי לשטוף, לקצוץ ולתבל את הסלט). צולים את העוף במחבת חמה עד שהוא מלבין משני צדיו. פורסים לרצועות ומוסיפים לסלט.
  3. מתקנים תיבול, אם צריך.

 

גיוונים

  • אפשר להוסיף לסלט גם עגבניות חתוכות, או להגיש עם פיתות צלויות עם זעתר (שאפשר לנסת להכין בטוסטר אובן במשרד).