מרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)

  • 1 ק"ג בצל קלוף (כ-8 בצלים בינוניים)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 200 גרם גבינת עזים מסוג סנט מור, מפוררת
  • 300 גרם בצק עלים עם חמאה, מופשר במקרר (נמכר בכל רשתות השיווק)
  • עלים מ-4 ענפי טימין

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. חוצים את הבצלים לאורכם ומשמנים אותם בשמן הזית. מניחים בתבנית כשצדם החתוך פונה כלפי מטה.
  3. אופים כ-40 דקות.
  4. מוציאים את התבנית מהתנור. מברישים את דפנותיה במעט שמן זית, ומפזרים על הבצל את הגבינה והטימין.
  5. מגבירים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.
  6. בזמן שהתנור מתחמם מרדדים את בצק העלים לקוטר גדול במקצת מזה של התבנית. מכסים את המרכיבים שבתבנית בבצק, ותוחבים מעט את שוליו בין המילוי לדפנות התבנית.
  7. אופים כ-20 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  8. מוציאים מהתנור וממתינים 5 דקות. הופכים בזהירות את התבנית ומחלצים ממנה את הטארט.

 

  • רועי אגאי הוא שף מסעדת בית היין שבקיבוץ מעברות