מרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)
- 1 ק"ג בצל קלוף (כ-8 בצלים בינוניים)
- 1/4 כוס שמן זית
- 200 גרם גבינת עזים מסוג סנט מור, מפוררת
- 300 גרם בצק עלים עם חמאה, מופשר במקרר (נמכר בכל רשתות השיווק)
- עלים מ-4 ענפי טימין
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- חוצים את הבצלים לאורכם ומשמנים אותם בשמן הזית. מניחים בתבנית כשצדם החתוך פונה כלפי מטה.
- אופים כ-40 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור. מברישים את דפנותיה במעט שמן זית, ומפזרים על הבצל את הגבינה והטימין.
- מגבירים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.
- בזמן שהתנור מתחמם מרדדים את בצק העלים לקוטר גדול במקצת מזה של התבנית. מכסים את המרכיבים שבתבנית בבצק, ותוחבים מעט את שוליו בין המילוי לדפנות התבנית.
- אופים כ-20 דקות, עד שהבצק מזהיב.
- מוציאים מהתנור וממתינים 5 דקות. הופכים בזהירות את התבנית ומחלצים ממנה את הטארט.
- רועי אגאי הוא שף מסעדת בית היין
שבקיבוץ מעברות