מתכון של יואל אבידן מיוקנעם.
מרכיבים (6-5 מנות)
- 1/3 כוס שמן
- 1 ק"ג בשר בקר לגולאש חתוך לקוביות בינוניות
- 4 נקניקי קבנוס פרוסים
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 2 כפות שום כתוש
- 4 עצמות עם מח
- 2 כוסות שעועית לבנה שהושרתה במים 24 שעות או שעועית קפואה מופשרת
- 3 כפות פפריקה אדומה מתוקה
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות קימל
- 1 כפית מלח
- 3 גזרים קלופים חתוכים לפרוסות ברוחב של כ-1 ס"מ
- 5-4 גבעולי סלרי פרוסים
- 3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 100 גרם רסק עגבניות
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול. מטגנים את נתחי הבשר והקבנוס במשך כמה דקות, עד שהם משנים את צבעם.
- מוציאים את הבשר והקבנוס מהסיר ומניחים בצד.
- מכניסים לסיר את הבצל ומטגנים. כשהבצל מתחיל להראות סימנים ראשונים של הזהבה מוסיפים את השום, וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד דקה. מקפידים שהשום לא יישרף.
- מחזירים את הבשר והקבנוס לסיר. מוסיפים את העצמות, השעועית והתבלינים.
- מערבבים ומוסיפים מים עד לכיסוי מוחלט של המרכיבים שבסיר.
- מביאים את הנוזלים שבסיר לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה.
- לאחר שעה מוסיפים לסיר את הגזרים והסלרי ומכסים. ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כשעתיים.
- שמים בקערה את תפוחי האדמה, רסק העגבניות ומצקת מהנוזלים שבסיר הגולאש. מערבבים.
- מוסיפים את תכולת קערת תפוחי האדמה לסיר, מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כשעה.
טיפ
- אם תתאפקו ותאכלו את הגולאש רק למחרת הוא יהיה טעים אפילו יותר.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר