עוד מתכונים מהירים - בבלוג של מגי סיון, "3:5".

 

מרכיבים (6-4 מנות)

  • 4 כרעי עוף טריות או 1 ק"ג כנפי עוף (אני תמיד מעדיפה בשר טרי על קפוא - במיוחד עכשיו, כשיש הרבה מבצעים וזה יוצא כמעט אותו מחיר)
  • רוטב סויה או רוטב טריאקי או שניהם
  • שמן זית
  • עשבי תיבול במטחנה (נמצאים בכל סופר במדף התבלינים)

 

אופן ההכנה

  1. מזליפים שמן זית לתוך תבנית (אני מזליפה בצורת שבלול או שטרודל, שיהיה יפה), משפריצים קצת רוטב סויה (כמות של כמה כפות לכל היותר, שלא יהיה מלוח מדי) ומגררים במרץ עשבי תיבול.
  2. עושים לכל כרע עוף "סיבוב" על התבנית משני צדיה, כדי שתתכסה ברוטב.
  3. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לשעה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אחרי שעה מורידים את נייר הכסף, אופים עוד חצי שעה - ובתיאבון!