את המתכון הזה קיבלתי מחברה - והקרדיט הוא לאמא שלה, סופי, שלא רוצה ששמה המלא יוזכר. המתכון מתאים להורים עסוקים, והוא בעצם ארוחת צהריים מלאה בצלחת אחת. בכל פעם שאני מכינה אותו הילדים טורפים את המנה – ועם הזמן התחלתי להכין כמות כפולה ומכופלת עבור הילד, שמעוניין לקחת את הטעים-טעים הזה גם לבית הספר.

 

כמובן שאפשר לשחק עם המילוי: להחליף בגבינה בולגרית, להוסיף עגבניות או זיתים – ובקיצור, כל מה שעולה על דעתכם. מי שרוצה להשקיע יכול להחליף את המלאווח בבצק של חלות.

 

מרכיבים

  • 6 מלאווחים
  • 3 קופסאות שימורים של טונה
  • 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • חופן זיתים
  • חופן גבינה צהובה מגוררת
  • 2 ביצים
  • ביצה טרופה, לציפוי
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. הטונה, הרסק, הזיתים, התבלינים והגבינה הצהובה, מוסיפים ביצה לתערובת.
  3. מניחים מהתערובת במרכז כל מלאווח ומקפלים לחצי.
  4. מניחים את המלאווחים בתבנית ומברישים בביצה הטרופה (כך יתקבל צבע שחום ויפה באפייה).
  5. אופים 20-15 דקות, עד שהמלאווחים מזהיבים.

 

טיפ של אמא

  • הקפיאו מלאווחים ממולאים בשקית, וכך תמיד תהיה לכם ארוחה בשליפה - כל מה שצריך זה לחמם כ-10 דקות ב-160 מעלות.