לכולנו קל יותר לתפקד כשיש כללים פשוטים, שמאפשרים לסנן את הרעשים של החיים במסננת עם חורים מספיק קטנים. לדוגמה, אם נשארו עשר שניות למשחק של ה"שיקגו בולס" בשנות ה-90, הכלל היה "למסור את הכדור למייקל". גאוני ופשוט, נכון? אז בשם הפשטות, ובגלל שאיך שלא נהפוך את העניין אי אפשר לאכול כל הזמן בחוץ וחייבים להיכנס למטבח, הצבנו גם כאן כלל פשוט: כלל השלוש-חמש.
עוד מתכונים מהירים בערוץ האוכל של Xnet:
● עוגת תפוזים מהירה: ההכנה קלה, הטעם נפלא
● עוף עם קטניות ירוקות: ממלא, אבל לא מכביד
● חטיפי קציצות אפויים: הילדים יבקשו עוד
כלל השלוש-חמש גורס שכל כניסה למטבח, בין אם אתם מבשלים למשפחה, לעצמכם או אפילו מארחים ורוצים להרשים, תכלול עד שלושה שלבים ועד חמישה מרכיבים. כשאני רואה בעיניים מתכון שאורכו יותר מחצי דף – אני פשוט לא רואה בעיניים.
שימו לב: מלח, פלפל ושמן לא נחשבים למרכיבים, כי צר עולמי אבל לא עד כדי כך. ומה נחשב לשלב? לחתוך לקוביות זה שלב. לערבב זה שלב. להכניס לתנור זה שלב. אני סופרת, וזו השיטה. מיעוט שלבי ההכנה, כמובן, מוביל באופן טבעי לעמידה קצרה במטבח. קו מנחה נוסף ומשמח במיוחד בשיטה זו הוא לכלוך של כמה שפחות כלים, כי למי יש זמן או כוח לעמוד ולנקות.
במתכון שלפניכם, הראשון בסדרת ה-5-3 שלנו, תמצאו גם הסברים מפורטים באשר למרכיבים ואיפה ניתן לקנותם. המתקדמים שביניכם יכולים פשוט לדלג על ההסברים.
עוף בשמן זית, סויה וטריאקי
זמן הכנה: 5 דקות
זמן אפייה: שעה וחצי
מרכיבים (6-4 מנות)
4 כרעי עוף טריות או 1 ק"ג כנפי עוף (אני תמיד מעדיפה בשר טרי על קפוא - במיוחד עכשיו, כשיש הרבה מבצעים וזה יוצא כמעט אותו מחיר)
רוטב סויה או רוטב טריאקי או שניהם
שמן זית
עשבי תיבול במטחנה (נמצאים בכל סופר במדף התבלינים)
אופן ההכנה
1. מזליפים שמן זית לתוך תבנית (אני מזליפה בצורת שבלול או שטרודל, שיהיה יפה), משפריצים קצת רוטב סויה (כמות של כמה כפות לכל היותר, שלא יהיה מלוח מדי) ומגררים במרץ עשבי תיבול.
2. עושים לכל כרע עוף "סיבוב" על התבנית משני צדיה, כדי שתתכסה ברוטב.
3. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לשעה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אחרי שעה מורידים את נייר הכסף, אופים עוד חצי שעה - ובתיאבון!