שימו לב: מתחילים בהכנה לילה לפני ההגשה.
עוד בערוץ האוכל של Xnet:
מרכיבים (כ80- עוגיות קטנות)
- 8 עגבניות מיובשות
- 2 כוסות 280) גרם) קמח
- 1 כוס 125) גרם) קמח מלא
- 50 גרם חמאה רכה
- 5 כפות שמן
- 1/2 גביע 100) מ"ל) שמנת חמוצה
- 1 כפית גדושה מלח
- 2 כפות עלי טימין
אופן ההכנה
- שמים את העגבניות המיובשות בקערה, מכסים במים רותחים ושורים למשך לילה.
- למחרת, מסננים את העגבניות מהמים וקוצצים דק.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בניירות אפייה.
- שמים במכל מעבד המזון את שני סוגי הקמח, החמאה והשמן ומעבדים כמה פעמים בהפסקות (פולסים), רק עד שמתחיל להיווצר בצק (עיבוד יתר יפגע בפריכות העוגיות).
- מוסיפים את יתר המרכיבים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מחלקים את הבצק לשניים. עוטפים היטב את אחד החלקים ושמים במקרר.
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק שנותר בחוץ לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים באמצעות חותכן עוגיות קטן ומניחים בתבניות.
- אופים 15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
- בזמן שהעוגיות נאפות מכינים עוגיות גם מהמחצית השנייה של הבצק. מכניסים אותן לתנור לאחר שמוציאים ממנו את התבנית הראשונה.
- מצננים לגמרי את העוגיות ומעבירים לצנצנת אטומה. העוגיות נשמרות 3-2 ימים.