מרק זנב שור

 

מרכיבים

  • 2 ק"ג זנב שור
  • שמן זית
  • 1 בקבוק יין אדום
  • 2 גזרים פרוסים דק
  • 2 בצלים פרוסים דק
  • 10 שיני שום פרוסות
  • 1 שורש פטרוזיליה פרוס
  • 1 עלה דפנה
  • 1 צרור תימין
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 10 תפוחי אדמה קטנים קלופים
  • מלח, פלפל

 

אופן ההכנה

1. יוצקים שמן לסיר עמוק וצורבים את פרוסות הזנב.

2. מוסיפים הירקות, התבלינים והיין ומכסים במים. מבשלים כשעתיים על אש נמוכה, עד שהבשר רך. במידה ומסמיך מדי מוסיפים עוד מים.

 

מרק אפונה הודי

 

מרכיבים

  • 1 כוס אפונה יבשה
  • 1 גזר
  • 1 בצל פרוס
  • 1 כרישה קטנה פרוסה
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 5 תרמילי הל
  • 1 כף גרגרי כוסברה
  • 1 כף זרעי כמון
  • 1 צ'ילי יבש חריף
  • מלח

  

אופן ההכנה

1. קולים בסיר בינוני את זרעי התבלינים.

2. מוסיפים אפונה וירקות ומכסים במים. מבשלים 40 דקות, מוסיפים חלב קוקוס וטוחנים למחית חלקה.