רכיבים (ל-8 מנות)

 

  • מעט חמאה רכה, לשימון
  • 500 גרם עלי בייבי תרד, שטופים
  • מלח ים ופלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל שאלוט מסוג "בננה שאלוט" או 2 בצלי שאלוט, מקולפים וקצוצים דק
  • 2 שיני שום, מקולפות וכתושות
  • 40 גרם (4 כפות) קמח לבן
  • קורט צ'ילי טחון
  • 250 מ"ל (11/4 כוסות) חלב דל שומן
  • 200 גרם גבינת עזים רכה
  • 2 כפות גבינת פרמזן, מגוררת דק
  • 4 ביצים גדולות, מופרדות

 

 

ההכנה

 

1. מחממים תנור ל- ̊200 מעלות. באמצעות מברשת סיליקון משמנים בחמאה הרכה כלים לסופלה בנפח 150 מ"ל. מקפידים להבריש בתנועות מלמטה כלפי מעלה. מעבירים את הכלים למקרר לרבע שעה, כדי שהחמאה תתקרר ותתייצב. מוציאים ומברישים בחמאה פעם נוספת.

 

2. מחממים סיר גדול על אש בינונית-גבוהה. כשהסיר חם, מוסיפים את התרד ומתבלים במעט מלח ופלפל. מערבבים את התרד במשך כמה דקות, עד שהעלים "נובלים" ומוסיפים מעט מים.

 

3. מעבירים את התרד למסננת ומניחים אותה מעל קערה גדולה. מניחים לתרד להתקרר מעט. עוטפים את עלי התרד במגבת מטבח וסוחטים מהם את הנוזלים. קוצצים היטב את התרד ומניחים בצד.

 

4. בסיר בינוני מחממים את שמן הזית ומוסיפים את השאלוט והשום. מטגנים על אש בינונית.

 

6-4 דקות, עד שהם רכים. מוסיפים את הקמח ואת הצ'ילי ומנמיכים את האש. מטגנים תוך כדי ערבוב 4-3 דקות. טורפים פנימה בהדרגה את החלב. מבשלים ברתיחה עדינה במשך כמה דקות עד שהתערובת סמיכה. מעבירים לקערה גדולה ומניחים לתערובת להצטנן מעט.

 

5. מפוררים את גבינת העזים לתוך התערובת. מוסיפים את הפרמזן ומעט מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה את חלמוני הביצה והתרד הקצוץ ומניחים בצד.

 

6. מקציפים את חלבוני הביצה במערבל חשמלי עד לקבלת קצף יציב (פסגות נוקשות). מקפלים את הקצף לתוך תערובת התרד והגבינה רק עד שהתערובות מתאחדות.

 

7. באמצעות כף מעבירים את התערובת לכלי הסופלה. מטיחים את הכלים בעדינות על משטח העבודה, כדי להיפטר מכיסי אוויר גדולים בתוך התערובת. אם הכלים התלכלכו מבחוץ בתערובת, מנקים אותם באמצעות קצה סכין קטן.

 

8. אופים 15-13 דקות עד שהסופלה תפח וחלקו העליון קיבל צבע חום-זהוב. מגישים מיד, לצד סלט.

 

 

  • מתוך הספר "תיאבון בריא", מאת גורדון רמזי בהוצאת פן

 

 

>> לכל המתכונים הדיאטטיים