מרכיבים (כ-4 מנות)
- 3-2 פרוסות לחם ישן
- כ-1 ליטר מרק עוף חם או מים חמים (כאן תמצאו מתכון של ציר עוף מהיר)
- שמן זית איכותי
- 1 בצל גדול
- 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
- 1 סלרי חתוך לקוביות קטנות
- 1 כרשה או קישוא חתוכים לקוביות קטנות (לא חייבים)
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 1 עגבנייה מרוסקת או 2 כפות רסק עגבניות מדוללות ב-1/2 כוס מים
- 1 חבילת עלי מנגולד, העלים והגבעולים קצוצים בנפרד, או 1/2 חבילת עלי תרד, קצוצים ללא הגבעולים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 עלה דפנה
- 4 ענפי טימין
- 1/2 קופסה (כ-250 גרם) שימורי שעועית ברוטב עגבניות או שעועית לבנה מבושלת
אופן ההכנה
- חותכים או קורעים את הלחם לפיסות גסות, ושמים בקערה. מרתיחים כוס ממרק העוף (או המים ויוצקים על הלחם. מניחים בצד.
- מחממים במחבת מעט שמן זית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את הגזר והסלרי וממשיכים לטגן כ-5 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.
- מוסיפים את הכרשה (או קישוא), הפלפל האדום והעגבנייה המרוסקת. אם משתמשים בעלי מנגולד, מוסיפים גם את הגבעולים הקצוצים. מתבלים במלח, פלפל, עלה דפנה וטימין, ומבשלים כ-15 דקות, עד שהירקות מתרככים.
- מוסיפים את המרק (או המים) ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות.
- מוסיפים את עלי המנגולד (או התרד) ואת השעועית.
- מוסיפים גם את הלחם למרק (אם הוא הושרה במים, סוחטים אותו קודם). מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד כמה דקות על אש נמוכה.
- טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים 4-3 כפות של שמן זית. מערבבים שוב ומגישים עם שמן זית ופלפל גרוס נוסף בצד.