קינוח מרשים, אך קל להכנה.

 

מרכיבים (6-4 מנות)

  • 1 בקבוק יין אדום (רצוי צעיר)
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 1/2 מקל וניל, חצוי לאורכו
  • 1 כוכב אניס
  • 2 מסמרי ציפורן
  • 1/2 ק"ג תותים
  • 250 מ"ל שמנת
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה

 

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר קטן את היין, 100 גרם (1/2 כוס) סוכר, הווניל, האניס והציפורן. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים לכשליש מכמותם המקורית. מצננים.
  2. מנקים את התותים וקוטמים את חלקם העליון (זה שבו נמצא העוקץ). משרים אותם ברוטב היין במשך חצי שעה, כדי שיספגו את טעמו.
  3. בזמן שהתותים שוהים בנוזל מכינים את הקרם: שמים בקערה את השמנת, גבינת המסקרפונה ו-100 גרם (1/2 כוס) סוכר, ומקציפים כ-5-4 דקות עוד שמתקבלת קצפת יציבה. מקררים.
  4. יוצקים בצלחות עמוקות מעט מהרוטב, ומעמידים בהן את התותים על צדם החתוך. באמצעות כף מניחים בין התותים תלוליות של קרם המסקרפונה.

 

  • רועי אגאי הוא שף מסעדת בית היין שבקיבוץ מעברות