קינוח מרשים, אך קל להכנה.
מרכיבים (6-4 מנות)
- 1 בקבוק יין אדום (רצוי צעיר)
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 1/2 מקל וניל, חצוי לאורכו
- 1 כוכב אניס
- 2 מסמרי ציפורן
- 1/2 ק"ג תותים
- 250 מ"ל שמנת
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
אופן ההכנה
- שמים בסיר קטן את היין, 100 גרם (1/2 כוס) סוכר, הווניל, האניס והציפורן. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים לכשליש מכמותם המקורית. מצננים.
- מנקים את התותים וקוטמים את חלקם העליון (זה שבו נמצא העוקץ). משרים אותם ברוטב היין במשך חצי שעה, כדי שיספגו את טעמו.
- בזמן שהתותים שוהים בנוזל מכינים את הקרם: שמים בקערה את השמנת, גבינת המסקרפונה ו-100 גרם (1/2 כוס) סוכר, ומקציפים כ-5-4 דקות עוד שמתקבלת קצפת יציבה. מקררים.
- יוצקים בצלחות עמוקות מעט מהרוטב, ומעמידים בהן את התותים על צדם החתוך. באמצעות כף מניחים בין התותים תלוליות של קרם המסקרפונה.
- רועי אגאי הוא שף מסעדת בית היין
שבקיבוץ מעברות