לחדר האירוח הזה יש כמה קווים משותפים עם אוהל פשוט - שניהם עונים על השאיפה הירוקה להתחבר לסביבה ולטבע מבלי להזיק להם: כמו אוהל, גם אותו אפשר להקים בכל מקום. כמו אוהל, הוא אינו מותיר את חותמו בסביבה – בנייתו אינה דורשת חפירה, יציקה או קדיחה. כמו אוהל, אפשר לפרק ולהעביר אותו לכל מקום אחר – בעיר או בטבע, גם זה הפראי. הוא זמני, נע ונד בעולם מבלי להותיר סימן ומתוך כבוד לסביבה המארחת.

 

רק שבניגוד לאוהל, החדר הזה מציע תנאים של מלון חמישה כוכבים, ולבנייתו נדרשים, בכל זאת, מקצוענים. אי אפשר לבד. מה שהופך אותו, יחד עם המחיר, לאופציה לעשירים בלבד. העובדה הזו לא בדיוק משתלבת עם עקרונות התיירות הירוקה, אבל בהחלט עונה על הביקוש לתנאים מפנקים גם במקומות שאינם מתוירים. השם שלו בוודאי מתאים: Bungalove.

 

נוחות מקסימלית (באדיבות Prospettive Srl)
נוחות מקסימלית (באדיבות Prospettive Srl)

 

ועיצוב מעודכן (באדיבות Prospettive Srl)
ועיצוב מעודכן (באדיבות Prospettive Srl)

 

את הרעיון הגה משרד האדריכלים האיטלקי ''סטודיו 63'', עבור התערוכה Sia Guest Fair, שנושאה אירוח ומלונאות. בסטודיו ניסו לצאת מהמוכר והידוע בתחום ולתת מענה לצרכים חדשים, כמו חדר אירוח מעוצב ונוח שאינו תלוי בסביבה.

 

היחידה מתוכננת כך שהיא ניצבת על פלטפורמה רחבה ויציבה. הקירות שלה מודולריים וקלים מאוד, ומאפשרים לה לשנות צורה בהתאם לתנאי השטח. היא מגיעה במבחר גדלים – מחדר בסגנון לופט ועד דירה למשפחה, ובסיום השהות היא מתקפלת (ראו סקיצה למטה).

 

בתערוכה זכתה ההצעה להצלחה, ובסטודיו 63 מספרים שבימים אלה עבר הרעיון לשלבי ייצור, בחברת Ed contract. עכשיו נותר רק לראות כמה יעלה התענוג.

 

סטודיו 63 הוקם ב-1998 בפירנצה על ידי פיירו אנג'לו אורצ'יהוני ומסימו דיי לד, ומאז פתח סניפים בניו יורק, הונג קונג, שנחאי ודובאי.

 

עוד חדרי אירוח יוצאי דופן:

>> כך משתלבים בסביבה: צימר שאינו נראה ביער

>> כך מחדשים: צימרים תלויים באוויר

>> וכך בונים צימר עץ דיסקרטי בלב פארק עירוני