נמאס כבר מהתה האינסופי, והקפאין כבר גורם לכם לטפס על קירות? ימי החורף הקרים מביאים את כולנו להעלות את מינון השתייה החמה, ושתייה חמה שאיננה מתוקה ממש מתבקשת. לפניכם מתכון למרק בכוס שהוא גם בריא, גם קליל ומהווה ליווי מעולה לארוחת הערב, או סתם לנשנוש בין ארוחות.
ההכנה אמנם דורשת כמה מצרכים יוצאי דופן, אבל מרגע שנרכשו הם ממתינים בסבלנות אין קץ להעשיר עוד מרק ועוד מרק, ומבלי שיתקלקלו הרבה מאוד זמן.
עוד בהבראת מתכונים:
>> אבקת מרק ביתית וטבעית
>> לחם מקמח מלא בקלי קלות>> עוגת שוקולד במיקרו ב-8 דקות
מרק מיסו בהרכבה עצמית
גרסת המיסו מתאימה מאוד להכנה מהירה בכוס. משחת המיסו מיוצרת במזרח הרחוק והיא (פחות או יותר) המוצר המשלים של רוטב הסויה. את שניהם מייצרים באותה חבית, רוטב הסויה צף ואילו משחת המיסו שוקעת. מדובר בפולי סויה מותססים על בסיס חיטה או אורז או שעורה ומלח בכמויות גדולות. על כן, כשמוסיפים משחת מיסו לא מוסיפים מלח, ואפשר לשנות את מינון המיסו לפי הטעם (זכרו: יותר מיסו = יותר מלוח).
למרק המיסו מוסיפים קמצוץ (מה שחמש אצבעות תופסות) של אצות וואקאמה. אלה מעניקות ארומה של ים ומרקם נגיס וחלקלק.
קוביות הטופו המסורתיות במרק מיסו הן נחמדות אך מצאתי שפולי סויה קלופים (אדממה) נחמדים מהם יותר. קצת בצל ירוק או עירית, אפשר נבטים אם רוצים או אפילו תרד, אפונה או תירס או אפילו כרובית קצוצה דקיקות. ירקות קשים יותר כמו גזר כדאי לחלוט בסיר עם מים רותחים לדקותיים אבל לדעתי זה שובר את עקרון הרצף של מרק לא מבושל.
בתחתית הכוס ממתינות אטריות אורז מלא. השערות הדקיקות המוכנות תוך שהייה בת חמש דקות במים הרותחים. אפשר להחליפן באטריות אורז לבן או אטריות שעועית (צלופן) אך לא כדאי להשתמש באטריות חיטה, הן עלולות להשאיר טעם קמח לא מבושל בכוס.
למרק שלי אני אוהבת להוסיף קצת חריפות וקצת ארומה מעושנת - טבסקו ושמן שומשום. יש המוסיפים רוטב ווסטרשייר (טעם פיקנטי) או סויה שחורה (סויה סינית מתקתקה מיושנת עם מולסה).
מאג-מרק
מרכיבים:
- חופן אטריות אורז מלא
- 1 כפית משחת מיסו
- קמצוץ אצות וואקאמה
- 1 כפית פולי סויה קלופים (אדממה)
- מעט עירית או בצל ירוק קצוץ
- 2-3 טיפות טבסקו או צ'ילי מתוק אם רוצים
- 1-2 טיפות שמן שומשום
- מים רותחים
הוראות הכנה :
1. שמים את המצרכים במאג גדול.
2. מוזגים מים רותחים.
3. מכסים בצלחת, ממתינים 5 דקות.
4. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- גלי לופו אלטרץ היא מדריכת סדנאות בישול בריא