החומרים (ל-40 עוגיות)

  • 50 גרם חמאה, מומסת
  • 1/3 כוס שמן
  • 15 מ"ל ממתיק נוזלי, או תחליף סוכר השווה ל-½1 כוסות סוכר
  • ¼ כוס מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 1 כוס (125 גרם) קמח מלא
  • קורט מלח
  • 3 כוסות (100 גרם) שיבולת־שועל
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזים, קצוצים (פקאן, מלך, בונדוק או תערובת)

 

כלים: תבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה.  

 

אופן ההכנה

 

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים בקערת המיקסר את החמאה, השמן, הממתיק, המים, הווניל והביצים ומערבבים.

 

2. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבלים. מוסיפים את שיבולת־השועל והאגוזים ומערבבים היטב בעזרת כף.

 

3. בעזרת 2 כפות מניחים עיגולים על נייר האפייה שבתבנית ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות. מוציאים מהתנור ומצננים. שומרים בצנצנת סגורה.

 

קלוריות לעוגיה: 130

 

  • מתוך הספר "דיאטה שמחה" מאת אביגיל מייזליק, בהוצאת "מודן".

 

>> עוד מתכונים דיאטטים