מרכיבים (96 עוגיות)
- 200 גרם חמאה מלוחה בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 2 כוסות (300 גרם) קמח
לאפייה
- 1 חלבון טרוף
- 2/3 כוס (100 גרם) שקדים קלויים קצוצים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר, וטורפים היטב במהירות גבוהה עם וו הגיטרה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח. מפסיקים את פעולת המיקסר ברגע שהקמח נטמע לחלוטין בחמאה.
- שוטחים את הבצק על צדה האחורי של תבנית שטוחה בגודל 30X40 ס"מ. מורחים בחלבון טרוף בעזרת מברשת, ומפזרים את השקדים.
- מניחים על הבצק נייר אפייה, ומרדדים בעדינות במערוך כדי להצמיד את השקדים לבצק.
- מסירים את הנייר ומסמנים בבצק (לא חותכים לגמרי) מלבנים בגודל 2.5X5 ס"מ.
- אופים 25-20 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב בהיר.
- מוציאים מהתנור וחותכים מיד לפי הסימון. מסירים מהתבנית בעזרת מרית מתכת (אם העוגיות הצטננו וקשה להסירן מהתבנית, מחממים כדקה נוספת בתנור).
- מצננים ושומרים בכלי סגור היטב. אפשר להקפיא ולהגיש בלי להפשיר.