עוד בערוץ האוכל של Xnet:

 

מרכיבים (16 לחמניות)

 

לבצק המקדים

  • 100 גרם (2/3 כוס ועוד 1 כף) קמח לבן
  • 100 גרם (3/4 כוס ועוד 1 כף) קמח מלא
  • 50 מ"ל (3 כפות גדושות) יוגורט
  • 70 מ"ל (5 כפות) מים
  • 2 גרם שמרים טריים
  • 10 גרם (2 כפיות) דבש

 

לבצק

  • 150 גרם (1 כוס ועוד 2 כפות) קמח שיפון
  • 150 גרם (1 כוס ועוד 1 כף) קמח מלא
  • 330 גרם קמח כוסמין (2 כוסות ועוד 2 כפות)
  • 80 גרם (4 כפות) דבש
  • 15 גרם (1 כף) מלח
  • 50 מ"ל (3 כפות גדושות) יוגורט
  • 260 מ"ל (1 כוס ועוד 1 כף) מים
  • 100 גרם חמוציות
  • 100 גרם גרעיני דלעת
  • 100 גרם אגוזי פקאן

 

לציפוי

  • כ-300 גרם שומשום

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק המקדים במיקסר עם וו הגיטרה (אפשר גם לערבב ידנית בקערה). משאירים שעה בחוץ, ולאחר מכן מניחים במקרר לשעתיים.
  2. שמים בקערת המיקסר את הבצק המקדים ואת כל מרכיבי הבצק, למעט החמוציות, הגרעינים והאגוזים. לשים עם וו הגיטרה 6 דקות במהירות נמוכה.
  3. מוסיפים את החמוציות, הגרעינים והאגוזים וממשיכים ללוש עד שהם נטמעים לחלוטין בבצק.
  4. מניחים את הבצק על משטח העבודה, יוצרים ממנו גליל ועוטפים בפלסטיק נצמד. מניחים שעה במקרר.
  5. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. מחלקים את הבצק ל-16 (כל חתיכה אמורה לשקול כ-100 גרם). יוצרים מכל חתיכת בצק גליל.
  7. מגלגלים כל גליל בשומשום, כך שיהיה מצופה היטב.
  8. מניחים את הגלילים בתבנית ומתפיחים עד שנוצרים סדקים קלים במעטפת השומשום (כשעה בטמפרטורה של 28 מעלות, שעתיים-שעתיים וחצי במקום קריר).
  9. אופים כ-10 דקות.

 

גיוון

  • אפשר להחליף את החמוציות בכל סוג אחר של פירות יבשים.