עוד בערוץ האוכל של Xnet:
- פנקייקס נוטלה: פתיחה מושלמת לבוקר
- פודינג סולת עם וניל: פינוק חורפי נפלא
- עוגיות חמאת בוטנים מושחתות עם שוקולד
מרכיבים (16 לחמניות)
לבצק המקדים
- 100 גרם (2/3 כוס ועוד 1 כף) קמח לבן
- 100 גרם (3/4 כוס ועוד 1 כף) קמח מלא
- 50 מ"ל (3 כפות גדושות) יוגורט
- 70 מ"ל (5 כפות) מים
- 2 גרם שמרים טריים
- 10 גרם (2 כפיות) דבש
לבצק
- 150 גרם (1 כוס ועוד 2 כפות) קמח שיפון
- 150 גרם (1 כוס ועוד 1 כף) קמח מלא
- 330 גרם קמח כוסמין (2 כוסות ועוד 2 כפות)
- 80 גרם (4 כפות) דבש
- 15 גרם (1 כף) מלח
- 50 מ"ל (3 כפות גדושות) יוגורט
- 260 מ"ל (1 כוס ועוד 1 כף) מים
- 100 גרם חמוציות
- 100 גרם גרעיני דלעת
- 100 גרם אגוזי פקאן
לציפוי
- כ-300 גרם שומשום
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הבצק המקדים במיקסר עם וו הגיטרה (אפשר גם לערבב ידנית בקערה). משאירים שעה בחוץ, ולאחר מכן מניחים במקרר לשעתיים.
- שמים בקערת המיקסר את הבצק המקדים ואת כל מרכיבי הבצק, למעט החמוציות, הגרעינים והאגוזים. לשים עם וו הגיטרה 6 דקות במהירות נמוכה.
- מוסיפים את החמוציות, הגרעינים והאגוזים וממשיכים ללוש עד שהם נטמעים לחלוטין בבצק.
- מניחים את הבצק על משטח העבודה, יוצרים ממנו גליל ועוטפים בפלסטיק נצמד. מניחים שעה במקרר.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק ל-16 (כל חתיכה אמורה לשקול כ-100 גרם). יוצרים מכל חתיכת בצק גליל.
- מגלגלים כל גליל בשומשום, כך שיהיה מצופה היטב.
- מניחים את הגלילים בתבנית ומתפיחים עד שנוצרים סדקים קלים במעטפת השומשום (כשעה בטמפרטורה של 28 מעלות, שעתיים-שעתיים וחצי במקום קריר).
- אופים כ-10 דקות.
גיוון
- אפשר להחליף את החמוציות בכל סוג אחר של פירות יבשים.
- שף-קונדיטור רמי קרדי הוא מרצה ב"בית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים
", אופה הלחמים ברשת "בראון" ויועץ בכיר לבולנז'רי