עוגיות פשוטות מאוד להכנה אבל מושחתות, שיספקו כל מכור למתוק. עקרונית הן נשמרות די הרבה זמן, אבל אין סיכוי שהן יחזיקו מעמד: אף אחד לא עומד בפניהן.

 

מה צריך?

  • קערה
  • כוס
  • כפית
  • כף
  • מטרפה
  • רשת לצינון עוגיות (אם אין לכם, אפשר להניח רשת של תנור על ארבע כוסות)

 

מרכיבים

  • 1 כוס חמאת בוטנים טבעית
  • 30 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף גדושה דבש
  • 1 ביצה
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. מניחים את החמאה בקערה ומערבבים אותה באמצעות מטרפה עד שהיא מקבלת מרקם חלק.
  3. מוסיפים את חמאת הבוטנים וטורפים עם החמאה. מוסיפים את הסוכר והדבש ומערבבים. מוסיפים את הביצה וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  4. מנפים את הקמח לתוך קערה נפרדת. מוסיפים לו הסודה, המלח והשוקולדים הקצוצים, ומערבבים.
  5. מוסיפים את התערובת היבשה בבת אחת לתערובת הרטובה, ומאחדים בכמה בחישות עד שמתקבל בצק חלק. הבצק קצת מתפורר וזה בסדר גמור.
  6. יוצרים מהבצק כדורים באמצעות כף או כפות הידיים (כדי שהעבודה עם הבצק תהיה קלה יותר, אפשר להרטיב את כפות הידיים). מניחים את הכדורים בתבנית - חשוב לשמור על מרחק ביניהם, כי העוגיות מתפשטות באפייה. משטחים מעט כל כדור.
  7. אופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות זהובות בשוליים ורכות מעט במרכז.
  8. מצננים על רשת - כך העוגיות לא "יזיעו" בתחתית, ויישארו פריכות וטעימות.

 

טיפים ושדרוגים

  • אפשר להשתמש בחמאת בוטנים חלקה או עם שברי בוטנים.
  • אם משתמשים בחמאת בוטנים מתוקה יש להפחית את כמות הסוכר.
  • אני השתמשתי בחמאת בוטנים ביתית, שהיא לא מתוקה בכלל ובעלת מרקם גרגירי השונה מזה של חמאת בוטנים קנויה. בשימוש עם חמאת בוטנים קנויה ייתכן שמרקם העוגיות או המראה שלהן יהיו שונים - אבל זה רק יכול להוסיף ולא לגרוע.
  • אם אתם רוצים שהעוגיות יהיו בעלות צורה אחידה, עצבו אותן באמצעות רינג או קרצו אותן מהבצק עם כף גלידה קפיצית. אפשר גם לעצב מהבצק גליל, להקפיאו לחצי שעה, ואז לחתוך אותו לפרוסות.
  • העוגיות נאפות מהר יחסית, כך שכדאי לבדוק את מצבן לאחר 8 דקות בתנור.
  • העוגיות נשארות מעט רכות במרכז ופריכות בשוליים. אפשר לאפות אותן עוד 2 דקות כדי שיהיו פריכות לגמרי - אבל אז יש להיזהר שלא לשרוף אותן.
  • חשוב להשתמש בחמאה רכה (אבל לא מומסת!) - כך יהיה יותר קל לטרוף אותה ולאחד אותה עם חמאת הבוטנים. אם לא הספקתם לרכך אותה מראש, חימום של כמה שניות במיקרוגל ירכך אותה.
  • אפשר להשתמש באיזה שוקולד שאוהבים – גם שוקולד חלב יהיה פה מצוין. גם אפשר להשתמש בשוקולד צ'יפס במקום בשוקולד קצוץ.