קציצות בורי על מצע טחינה ויוגורט

 

מרכיבים

  • 1/2 ק"ג דג בורי נקי
  • 1/3 כוס עלי כוסברה
  • 1/2בצל
  • 2 פרוסות לחם לבן
  • 1ביצה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית כוסברה יבשה טחונה
  • 7 עגבניות שרי
  • 3 בצלי שאלוט
  • 1 שן שום
  • מלח ופלפל
  • שמן זית לזילוף

לטחינת היוגורט

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס יוגורט עזים
  • מלח ופלפל
  • 1/2 כף לימון כבוש קצוץ
  • עלי כוסברה טריים

 

אופן ההכנה

1. קוצצים את עלי הכוסברה ואת הבצל.

2. מסירים את הקרום מהלחם הלבן, מרטיבים אותן במים וסוחטים היטב.

3. קוצצים את הדג בסכין ומערבבים היטב עם יתר המרכיבים.

4. מניחים במקרר לחצי שעה לפחות.

5. יוצרים בידיים רטובות קציצות עגולות וצולים על מחבת פלטת גריל כ- 2 דקות מכל צד.

6. לצד הקבב, מניחים בפלטה את עגבניות השרי, בצלי השאלטו ושן השום עד ללייה חלקית.

7. מערבבים יחד את כל מרכיבי הטחינה, טועמים ומתקנים תיבול.

8. מסדרים כשתי כפות טחינה על הצלחת, מעליה 2 קציצות וליד את הירקות הצלויים.

9. מניחים מעט לימון כבוש קצוץ ומקשטים במעט עלי כוסברה טריים.

 

חומוס עם בשר

 

מרכיבים

  • 400 גרגרי חומוס
  • כ-1/4 כפית סודה לשתיה
  • 1/3 כוס טחינה גולמית
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח לפי הטעם
  • מיץ סחוט מלימון בינוני
  • 3 קוביות קרח

לתערובת הבשר

  • שמן זית
  • 100 גרם בשר בקר טחון
  • 50 גרם צנוברים
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • מלח פלפל

להגשה

  • 3 פלפל שיפקה (של חמוצי יבנה)
  • מעט פרוסות מלפפון חמוץ
  • 1/2 פלפל אדום חריף
  • שמן זית לעיטור
  • פטרוזיליה טריה קצוצה

 

אופן ההכנה

החומוס

1. מנקים היטב את החומוס, שוטפים ומשרים למשך יממה.

2. מבשלים את גרגרי החומוס עד לרתיחה ומוסיפים את הסודה לשתייה (הסודה תאיץ את התרככות הגרגרים ותקצר את הבישול לכחצי שעה עד שעה).

3. מסננים את גרגרי החומוס (כשגרגירי החומוס נמעכים בקלות בין שתי האצבעות, הם מוכנים). שומרים את מי הבישול.

4. מכניסים את גרגרי החומוס המבושלים למעבד מזון עם הטחינה הגולמית וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.

5. במידה והתערבות נראית סמיכה מדי, ניתן להוסיף מעט ממי הבישול.

6. מוסיפים לתערובת את השום, הכמון והמלח.

7. מוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון (לפי הטעם).

תערובת הבשר

8. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבשר.

9. מוסיפים את הצנוברים, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.

הגשה

10. קוצצים את פלפל השיפקה, החמוצים, הפלפל האדום והפטרוזיליה. מערבבים עם מעט שמן זית.

11. מניחים חומוס בצלחת הגשה ומעליה מניחים מתערובת הבשר. מעטרים בשמן זית, בתערובת החמוצים, בפטרוזיליה קצוצה ובפפריקה.

 

שקשוקת מרגז

 

מרכיבים

  • שמן זית
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1 כף פלפל ירוק חריף קלוי וקלוף
  • 6 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
  • 1 כף פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן
  • מלח
  • 5 חלמוני ביצה
  • 1 כף שמן זית
  • 2 נקניקי מרגז פרוסים לפרוסות

 

אופן ההכנה

1. מטגנים את שיני השום והפלפל החריף במחבת עם שמן זית.

2. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-10 דקות.

3. מוסיפים את הפפריקה והמלח.

4. מניחים בזהירות את החלמונים על גבי העגבניות ומכסים ל- 3 דקות.

5. מקפיצים בשמן זית את פרוסות המרגז ומניחים מעל השקשוקה.

6. מגישים עם מעט פטרוזיליה קצוצה ופלפל חריף קצוץ, לצד לחם לבן טרי.

 

סלט כרוב אסייאתי

 

מרכיבים

 

  • 1/2 כרוב
  • 1 גזר
  • 5 פטריות
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס חומץ
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1 כף סוכר
  • 1/3 כוס טחינה גולמית
  • 1 כף סילאן
  • 2 כפות שומשום
  • 2 כפות גרעיני חמנייה
  • 2 כפות צנוברים
  • חופן חמוציות
  • בצל ירוק לעיטור

 

אופן ההכנה

 

1. מניחים בסיר את הסויה, החומץ, הקנולה והסוכר.

2. מבשלים עד להמסה של הסוכר ומסירים מהאש.

3. מוסיפים את הטחינה והסילאן, מערבבים ומניחים בצד.

4. קוצצים את הכרוב, הגזר והפטריות לרצועות דקות.

5. מערבבים את הירקות עם הרוטב ומעבירים לקערת הגשה.

6. מחממים מחבת וקולים את השומשום, גרעיני החמנייה והצנוברים.

7. מניחים את התערובת הקלויה על גבי הסלט, מעטרים בבצל ירוק קצוץ ומגישים.